OM OSS

1954 startade Alfred Hansson Söder Sport på Söder i Östersund.
I början inriktades försäljningen på i första hand cyklar och sportartiklar. När Ernst Söderholm 1971 övertog rörelsen utvidgades sortimentet med skidor och fullständigt sportsortiment. Vid Ernsts pensionering påbörjades en avveckling av sportaffären och verksamheten koncentrerades till verkstaden.

15 september 1991 köpte nuvarande ägaren Kenneth Sundberg inventarierna samt den hyresrätt som fanns för verksamheten. Söder Sport inriktade sig nu på cykelförsäljning, service och verkstad. 1 juli 1992ombildades den enskilda firman till aktiebolag. Några år senare hade företaget ökat till en omfattning som översteg lokalkapaciteten. Flyttning skedde till Rådhusgatan 104. De nya lokalerna och ökad arbetskraft gjorde att företaget fortsatte att växa. Tillslut blev även denna lokal för liten. Ett nytt lager byggdes därför alldeles bredvid men detta räckte bara några år.
I mars 2004 flyttade Söder Sport igen, denna gång till Odensala och med över dubbla butiksytan mot lokalerna på Rådhusgatan. Nu är Söder Sport en av sveriges finaste cykelbutiker enligt leverantörerna.

Vi har cyklar och tillbehör från de mest kända tillverkare. T.ex. Specialized, Skeppshult, Ecoride, Monark, Nishiki, Haibike m.fl. Vi har också ett stort utbud av motionsredskap som crosstrainer, motionscykel, roddmaskin, löpband av hög kvalitet för hemmabruk.