Alla priser visas inkl. moms.
Vi reserverar oss för feltryck och specifikationsändringar
100%x180
Bergamont Deer Hunter 8.0 Fatbike
Deer Hunter är en lätt och välutrustad fatbike för sitt pris. De breda däcken rullar lätt över hinder och fastnar inte i leran i första taget.
100%x180
Boxbike Lådcykel Premium Mittmotor
Boxbike Premium är rymlig, praktisk och så älskar denna lådcykel motvind och när det går uppför.
Lådan är försedd med en bänk för två barn och lämnar gott om plats för veckans matkassar eller picknickkorgen och tillbehör. Den har säkerhetsbälten till 2 barn som kan sitta bekvämt och säkert. Lådan bär upp till 150 kg.
100%x180
Crescent Snotra 12 Turkos
En sagolik cykel för de minsta! En säker första cykel med kvalité. Snotra får små ögon att vilja gå på upptäcksfärd innan det är dags att sätta sig i sadeln. Här bjuder vår designer på fantasifulla mönster och motiv. Snotra är en barncykel i aluminium med rejäla stödhjul som kan monteras av. Cykeln är byggd med samma höga krav på kvalité som våra större cyklar. Sadel och handtag av märket Spectra. Samtliga material är testade och godkända för kontakt med barns känsliga hud. Cykeln har kedjeskydd och ringklocka. När det går undan; bromsa farten med fotbroms, handbroms eller både och.
100%x180
Crescent Bikerz Knytt 12 Limegrön
En säker första cykel för den minsta cyklisten! Knytt är en tuff 12" barncykel i aluminium med rejäla stödhjul som kan monteras av. En miniatyr av Crescents större mountainbikes och samma höga kvalité som våra övriga cyklar. Sadel och handtag i märket Spectra. Samtliga material är testade och godkända för kontakt med barns känsliga hud. Cykeln har kedjeskydd och ringklocka. När det går undan; bromsa farten med fotbroms, handbroms eller både och. Reflex fram och bak samt däck med reflexsidor för synlighet i mörker. En barncykel för cyklister som är 80 - 100 cm.
100%x180
Crescent Saga 3vxl
Saga är ett passande namn på denna barncykel. Vattendjur eller stjärnor får små cyklisters ögon kan vila länge på grafiken på denna barncykel. Aluminiumramen såväl som den mjuka sadeln pryds av ett vackert mönster. Denna 20" passar junioren som växt förbi meterstrecket. Liksom alla Crescents juniorcyklar så har denna cykel tagits fram med barnets säkerhet i fokus. Cykeln har fotbroms samt v-broms fram och ett kedjeskydd som hindrar kläder att fastna i kedjan. Väderskydd, rostfria detaljer och en lack som står emot det mesta gör en barncykel som tål att ärvas.

Saga har cykelkorg, pakethållare, skärmar, kedjeskydd och stöd. 
100%x180
Crescent Snotra Walk 12 Lila Gåcykel
Crescent Snotra är en tuff balanscykel med lila aluminiumram, denna balanscykel gör det lätt för barnet att snabbt hitta balansen för att sedan kunna ta steget till en större cykel med pedaler.
100%x180
EcoRide Ambassador 3vxl 28
Ambassador 28-tum är en klassisk, pålitligt och funktionell 3-växlad elcykel anpassad för vårt nordiska klimat. Modellen har utmärkt komfort och är utrustad med både en kraftig fotbroms och hydraulisk skivbroms fram, ett lågt placerat 11 Ah-batteri vilket ger utmärkt viktfördelning och balans. Det låga insteget möjliggör enkel påstigning utan ansträngning. Motorn sitter i framhjulet.
100%x180
EcoRide Ambassador 8vxl 26

Ambassador 26 är en mindre och lite lägre version av vår storsäljare, och finns tillgänglig i svart med både 8 och 3 växlar. Modellen har god komfort och är utrustad med både fotbroms och hydraulisk skivbroms fram. Ett lågt placerat batteri som ger en stabil och säker elcykel. Det låga insteget möjliggör enkel påstigning, utan att du behöver anstränga dig.

Ambassador är utrustad med Spintech C2 display som visar all nödvändig information om systemet tydligt på en LCD display. Denna display visar också när det är dags för service på cykeln. När det är dags för service så visas ett verktyg i displayen. Allt för att du ska bli påmind om att serva din cykel i tid så den fungerar säkert och i många år framöver. Till Spintech C2 displayen så följer också två stycken RFID kort som heter K1 Computer Key. K1-kortet används för att låsa upp displayen när man startat systemet. Denna funktion är möjlig att avaktivera men finns för att göra det svårare för tjuvar att stjäla cykeln.
Rekommenderad längd: 155-185 cm

100%x180
EcoRide Ambassador 8vxl 28 Lowstep
Ambassador 28-tum är en klassisk, pålitligt och funktionell 8-växlad elcykel anpassad för vårt nordiska klimat. Modellen har utmärkt komfort och är utrustad med både en kraftig fotbroms och hydraulisk skivbroms fram, ett lågt placerat 14.5Ah-batteri vilket ger utmärkt viktfördelning och balans. Det låga insteget möjliggör enkel påstigning utan ansträngning. Motorn sitter i framhjulet.
100%x180
EcoRide Ambassador EXT 7vxl 28
Detta är en vidareutveckling av vår storsäljare Ambassador 28-tum. Här kommer Ambassador i ett utförande med utanpåliggande växlar och hydrauliska skivbromsar bak och fram för bästa bromsverkan. För ytterligare komfort på en redan mycket bekväm elcykel har vi också utrustat denna med dämpad framgaffel.
100%x180
EcoRide Bright Highstep STEPS E5000 10vxl

Bright är en ny modell i Ecorides modellprogram. Detta är en sportig elcykel med funktion och stil. Utrustad med korg fram och dubbla led-lampor på undersidan. Baktill har vi här utrustat Bright med en nätt och stilren sidoväskhållare för pendlaren. Shimano Steps mittmotor för dynamisk assistans.

Ramens geometri är ritad för dig som vill cykla aktivt. En mer framåtlutad sittställning jämfört med våra komfortcyklar. Dock är styrstamen vinkelbar och styret lite vinklat bakåt för ökad komfort. Bright är utrustad med Shimano Steps elsystem där motorn är placerad i mitten vid pedalerna. Här har vi valt Shimanos E5000 motor som är lättast, minst och tystats bland Shimanos olika motorer. Motorn ger en kraft på 40 Nm. Med mittmotor får man en dynamisk känsla i cyklingen. Trampar man lugnt och varsamt så får man en mjuk och lugn assistans. Trampar man istället snabbare och framförallt hårdare så får man kraftigare assistans. Detta på grund av mängder med sensorer inuti motorn som känner av kadens och kraft. Detta är ett system för dig som vill cykla aktivt. Med denna smarta motor så räcker batteriet längre jämfört med elsystem som endast har kadens sensorer. Bright är i övrigt utrustad med hydrauliska skivbromsar bak och fram från Shimano. Utanpåliggande växlar från Shimano Deore. Godkänt lås från Abus. Skärmar från tyska SKS. Displayen på Bright är lite mindre för att ge ett stilfullt och rent utseende på styret. Önskar man info på större skärm så går det att ansluta sin smartphone till Shimanos display och ladda ner Shimanos app E-tube Ride.
Rekommenderad längd: 165-195 cm

100%x180
EcoRide Flexible 3vxl
Hopfällbar elcykel från EcoRide - vår smartaste modell enligt många. Stabil och snygg design i kombination med hög kvalité och komponenter från välkända varumärken ger en pålitlig elcykel som får plats i bagageluckan. Standardbatteri på 11Ah med celler från välkända Panasonic. Modellen är utrustad med smart hub-växel och fotbroms som ger bra komfort och bromsverkan du kan lita på.
100%x180
EcoRide Flexible H3 Disc 3vxl

Perfekt modell för dig som vill kunna förvara din cykel på små ytor. Kanske ska du på båt- eller husvagnssemester och vill få plats smidigt med en elcykel. Eller så pendlar du i stan och vill ställa din elcykel under skrivbordet på jobbet. Med en kompakt 20” cykel får man en kvick och rolig cykel att cykla på. Givetvis fullt utrustad med skärmar från SKS Germany, heltäckande kedjeskydd från SKS, belysning fram och bak kopplad till systemet, pakethållare i aluminium och godkänt lås från Abus. Flexible är utrustad med Spintech C2 display som visar all nödvändig information om systemet tydligt på en LCD display. Denna display visar också när det är dags för service på cykeln. När det är dags för service så visas ett verktyg i displayen. Allt för att du ska bli påmind om att serva din cykel i tid så den fungerar säkert och i många år framöver. Till Spintech C2 displayen så följer också två stycken RFID kort som heter K1 Computer Key. K1-kortet används för att låsa upp displayen när man startat systemet. Denna funktion är möjlig att avaktivera men finns för att göra det svårare för tjuvar att stjäla cykeln.

Rekommenderad längd: 155-185 cm

100%x180
EcoRide Sense Di2 8vxl
Sense DI2 är en premium-elcykel med lågt insteg och digitala växlar. Utrustad med mitt-motorsystem från Shimano STEPS ger mycket hög prestanda och kvalité.
100%x180
EcoRide Sense STEPS E5000 8vxl 26

Utöver att Sense har fått sig ett gäng förändringar i ramkonstruktion, placering av batteriet, nya Shimano Steps och bredare däck för ökad komfort så erbjuds nu också Sense i fler utföranden. Sense kommer antingen med Shimano Steps E5000 eller E6100 samt att vi för första gången gör den i 26". E5000 och E6100 är två olika motorer som erbjuder användaren lite olika fördelar. E5000 är lättast, minst och tystast. Det ger en kraft på 40 Nm vilket är gott och väl för den som ta sig upp för backar utan att svettas. E5000 ger också mjukare och mer följsam i sin assistans. Med mittmotor får man en dynamisk känsla i cyklingen. Trampar man lugnt och varsamt så får man en mjuk och lugn assistans. Trampar man istället snabbare och framförallt hårdare så får man kraftigare assistans. Detta på grund av mängder med sensorer inuti motorn som känner av kadens och kraft. Detta är ett system för dig som vill cykla aktivt. Med denna smarta motor så räcker batteriet längre jämfört med elsystem som endast har kadens sensorer. E5000 är något billigare än E6100 vilket även syns på vår prislapp för cykeln. Nya Sense har även Shimanos mindre och något lättare batteri 8014 som vi valt att placera så nära centrum vi kunnat på nedre röret. Detta gör att man kan fästa barnstolar med ramfäste på röret som sadelstolpen sitter i. .
Rekommenderad längd: 155-185 cm  


100%x180
EcoRide Sense STEPS E6100 8vxl 28
Utöver att Sense har fått sig ett gäng förändringar i ramkonstruktion, placering av batteriet, nya Shimano Steps och bredare däck för ökad komfort så erbjuds nu också Sense i fler utföranden. Sense kommer antingen med Shimano Steps E5000 eller E6100 samt att vi för första gången gör den i 26". E5000 och E6100 är två olika motorer som erbjuder användaren lite olika fördelar. E6100 är starkare än E5000 och ger 50Nm istället för 40 Nm. Utöver att den är starkare så är den även lättare, mindre, tystare och mer energieffektiv jämfört med sin förregångare E6000. Med en effektivare motor så finns möjligheten att komma upp till 150 km på en laddning. Med mittmotor får man en dynamisk känsla i cyklingen. Trampar man lugnt och varsamt så får man en mjuk och lugn assistans. Trampar man istället snabbare och framförallt hårdare så får man kraftigare assistans. Detta på grund av mängder med sensorer inuti motorn som känner av kadens och kraft. Detta är ett system för dig som vill cykla aktivt. Med denna smarta motor så räcker batteriet längre jämfört med elsystem som endast har kadens sensorer. E5000 är något billigare än E6100 vilket även syns på vår prislapp för cykeln. Nya Sense har även Shimanos mindre och något lättare batteri 8014 som vi valt att placera så nära centrum vi kunnat på nedre röret. Detta gör att man kan fästa barnstolar med ramfäste på röret som sadelstolpen sitter i.
Rekommenderad längd: 165-185 cm  
100%x180
EcoRide Sensei STEPS E5000 8vxl

Sensei har fått sig ett gäng förändringar i ramkonstruktion, nya Shimano Steps och bredare däck för ökad komfort. E5000 är lättast, minst och tystast. Det ger en kraft på 40 Nm vilket är gott och väl för den som ta sig upp för backar utan att svettas. E5000 är också mjukare och mer följsam i sin assistans. Med mittmotor får man en dynamisk känsla i cyklingen. Trampar man lugnt och varsamt så får man en mjuk och lugn assistans. Trampar man istället snabbare och framförallt hårdare så får man kraftigare assistans. Detta på grund av mängder med sensorer inuti motorn som känner av kadens och kraft. Detta är ett system för dig som vill cykla aktivt. Med denna smarta motor så räcker batteriet längre jämfört med elsystem som endast har kadens sensorer. Nya Sensei har även Shimanos mindre och något lättare batteri 8014 som vi valt att placera så nära centrum vi kunnat på nedre röret. Detta gör att man kan fästa barnstolar med ramfäste på röret som sadelstolpen sitter i.
Rekommenderad längd: 170-195 cm


100%x180
EcoRide Shorty H7 7vxl
En kompakt, snygg och bekväm cykel med elmotorn i bakhjulet. En liten cykel med mycket funktion. Extra breda däck från Schwalbe för maximal komfort och grepp. Stor korg fram för att få med sig diverse otympliga föremål. Baktill har vi utrustat Shorty med sidoväskhållare för den som önskar få med sig mer tradionella sidväskor. Med elmotor i bakhjulet så får man en skön assistans som inte påverkar styrningen. Elsystem från Spintech med 11 Ah litiumbatteri samt en tydlig och lättanvänd display Spintech C2 med tillhörande K1 RFID kort. Denna display har ger elcykeln en extra säkerhet mot tjuvar som vill starta systemet och cykla iväg. Utan K1 RFID kort så kommer man inte in i displayen och kan inte få igång systemet. Utanpåliggande växlar från Shimano Acera. Hydrauliska skivbromsar bak och fram från Shimano. Som vanligt på Ecoride utrustad med helstäckande skärmar bak och fram, godkänt lås och belysning inkopplat till systemet.
Rekommenderad längd: 165-195 cm
100%x180
EcoRide Urban8 8vxl 28
Ambassador kommer även som en klassisk rak aluminiumram och 8 växlar, fotbroms och hydraulisk skivbroms fram. Njut av att trampa upp för gatorna och låt cykeln göra jobbet. Med Shimanos kvalitativa inkapslade Nexus-växlar är detta en perfekt pendlingsmodell som enkelt tar dig dit du ska, och tillbaka.
100%x180
Haibike Full Fat Six 10.0

The Haibike XDURO Full FatSix 10.0 has huge tyres & full suspension finding traction on rough & loose surfaces like gravel, snow or sand, unstoppable! Exploring new horizons was never this fun.

100%x180
Haibike SDURO Full Nine 6.0

The SDURO FullNine models are smooth rolling 29er eMTB’s for touring and riding easy terrain, with an attractive price-performance ratio.

Features :

 • Aluminium frame
 • Head tube tapered
 • Shimano Deore M6000
 • 29 wheels
100%x180
Haibike SDURO FullSeven LT 3.0
The Haibike Sduro Hardseven 3.0 is equipped with the Shimano deore group with a single-plate to apprehend any type of elevation. The SR Suntour Aion  Air fork will bring a very high damping reactivity. The bike is powered by the Yamaha PW-SE engine coupled with a battery of 500 watts that will accompany you throughout your trips without ever faltering.
100%x180
Haibike SDURO FullSeven LT 4.0
The Haibike Sduro Hardseven 4.0 is equipped with the Shimano deore group with a single-plate to apprehend any type of elevation. The SR Suntour Aion Air fork will bring a very high damping reactivity. The bike is powered by the Yamaha PW-SE engine coupled with a battery of 500 watts that will accompany you throughout your trips without ever faltering.
100%x180
Haibike SDURO FullSeven LT 4.0 Intube
SDURO FullSeven LT 4.0 är inte bara en eBike som väcker uppmärksamhet på grund av sin snygga design. Den är också en riktig stigraket, tack vare kraftfull och direkt support från Yammaha PW-ST-motorn. Med Tektro Orion M745 skivbromsar får du full kontroll över cykeln i alla situationer. Suntour-gaffeln med 150 mm slaglängd gör att du tar dig fram smidigt på alla typer av underlag.
100%x180
Haibike SDURO Hard Nine 2.0
The SDURO HardNine 2.0 is your ideal companion for longer routes on asphalted or dirt cycle tracks. The 100mm SR Suntour Air Suspension Fork still has reserves when the surface gets rough. With its 29er wheels this eBike offers super smooth running for that extra bit of comfort.
100%x180
Haibike SDURO Hard Nine 2.0 Bosch
The SDURO HardNine 2.0 is your ideal companion for longer routes on asphalted or dirt cycle tracks. The Bosch Performance Line drive unit means you make child’s play of every climb. The 100mm SR Suntour Air Suspension Fork still has reserves when the surface gets rough. With its 29" wheels this eBike offers super smooth running for that extra bit of comfort.
100%x180
Haibike SDURO Hard Nine 3.0

Haibike SDURO HardNine 3.0 är en Solid eMTB hardtail för sköna turer i lättare terräng.  Du får en pålitlig och smidig 29 eBike till ett mycket bra pris i förhållande till prestandan.

Med den kraftfulla Yamaha PW-SE-motorn får du stöd på branta stigningar från första tramptaget.

100%x180
Haibike SDURO Hard Nine 5.0
The SDURO HardNine 5.0 is the 29er Hardtail eMTB which allows you to take on further trails: The SR Suntour suspension fork with 100mm travel and the powerful disc brakes ensure your safety even on rough terrain. The Yamaha PW-SE motor with 500Wh battery and the Shimano Deore gear combination will push you to new eBike adventures.
100%x180
Haibike SDURO Hard Nine 5.0 Intube
The SDURO HardNine 5.0 is the 29" Hardtail eMTB which allows you to take on further trails: The SR Suntour suspension fork with 100mm travel and the powerful disc brakes ensure your safety even on rough terrain. The Yamaha PW-ST motor with integrated 500Wh battery and the Shimano Deore gear combination will push you to new eBike adventures. With its Modular Rail System you can mount accessories such as a water bottle holder or a frame bag.
100%x180
Haibike SDURO Hard Seven 3.0
The HardSeven comes with agile 27.5" wheels available in wide or comfortable plus widths, for trips on gentle terrain. You also have the choice between a high end lightweight carbon frame or a range of different drivetrain options in our aluminium bikes
100%x180
Haibike SDURO Hard Seven Life 3.0
Thanks to its 120 mm beat, the Haibike Sduro HardSeven 3.0 Life will allow you to learn different types of terrain with the utmost ease.
In this version 3.0 this model has the concept Interface HD, the Yamaha PW-SE System, 250W, 25km / h and Shimano Deore M6000 10 speed.
100%x180
Haibike SDURO HardFour 2.0
Ebikes are for all ages! Kids can keep up with the Yamaha equipped Sduro HardFour
 • Yamaha PW-SE Motor 20 KPH limit
 • Yamaha Side Switch Display
 • 400Wh Battery
 • 24" Wheels
 • Altus 9 Speed
 • Tektro Disc Brakes
 • Suntour XCR LO Lockout 63mm Travel
100%x180
Haibike SDURO Trekking 4.0 XT
Sduro Trekking 4.0 är fullmatad med Shimano XT växlar och bromsar. Kommer även med nya Multiswitch displayen
100%x180
Haibike SDURO Trekking 6.0 Intube
Häftig pendlarcykel med Yamaha intubebatteri och nya multiswitch-displayen.
Även här finns Haibike MRS med möjlighet till att montera lås eller falskhållare direkt på ramen. Finns även en liten väska för dom som vill ha med sig en extra slang och någon pump.
100%x180
Haibike Trekking 2.0
Whether touring across the country or just across town, the Yamaha PW-SE 250W and 500Wh battery provide the power and range to do so with ease. Suntour’s NEX E25-LO suspension fork with 63mm of travel takes the buzz out of bad roads and paths. When loaded with gear or groceries, the Shimano Deore 10spd shifting with 11×42 cassette ensures that you always have the right gear for the task. Decked out with SKS fenders and XLC rear carrier.
100%x180
Haibike Trekking 2.0
Are you looking for a bike for a wide range of uses? You will find a robust trekking eBike that complies with road traffic regulations in the SDURO Trekking 2.0. Its powerful Yamaha PW-ST motor with 500Wh battery assists you as soon as it starts turning over. Its reliable groupset and brake components will carry you safely through town and country - and at an excellent price-performance ratio.
100%x180
Haibike XDURO AllMtn 2,0
The Xduro AllMtn, 150/160 mm travel, plus tyres and aggressive geometry, the AllMtn can help you climb the most demanding trails, flow singletrack and still shred the downhills with confidence.
100%x180
Haibike XDURO AllMtn 3.0
The 2019 Haibike xDuro AllMtn 3.0 is the base spec 150mm travel bike with the new Haibike InTube integrated battery system. For super looks, handling and control. Built for all terrain, all mountain, single track and trail riding on a great geometry platform. On 150mm it's tough enough for more demanding trails yet light enough for cross country too. 
100%x180
Haibike XDURO AllMtn 7,0
An all-round e-mountain bike for every terrain. 150mm travel, full suspension, and a powerful Bosch Performance CX motor make for top performance even over challenging terrain. The optional Range Extender will expand your battery capacity by 500Wh to a total of 1,125Wh, raising your eMTB experience to new levels.
100%x180
MBK Mud XP 20
MBK Mud XP är en cool mountainbike för pojken (3,5-6 år) som inte bara vill åka cykellederna. Kör ut i den kuperade terrängen och låt den bekväma SR Suntour-gaffeln dämpa från ojämnheter i ytan och ge dig möjlighet till coola trick. 3st växlar och aluminiumram gör cykeln bekväm att köra och med de effektiva bromsarna såväl som fotbromsen får du en effektiv bromseffekt.
100%x180
Merida E-Green STEPS One 8vxl
STEPS One har en lätt aluminiumram med ett rammonterat batteri av Shimano Steps. Fullt utrustad med skärmar, stöd, pakethållare, Belysning samt Abus ramlås. Shimano Nexus 8-växlar och Shimano hydrauliska skivbromsar, Elsystemet STEPS 6012 är integrerat med  kompakt och effektiv centermotor. Ett batteri på 418Wh ger en räckvidd på upp till 125 km(Eco-läge under optimala förhållanden). E 6000-datorn visar dig hastighet, totalsträcka, trip-mätare såväl som räckvidden och resterande batterikapacitet. 
100%x180
Merida eSpresso Tour 800 Dam
The 2017 Merida eSpresso Tour 800 EQ is a high-end electric-assist city bike, with a terrific accessory package, quiet but stalwart electric motor, and quality Merida frame. The frame is laid out with a low top tube for easy entrance and egress and paired with a cushy short-travel fork, smoothing out the roughest of city streets. The large-capacity battery also powers a complete light set, increasing visibility not just on late-night rides but in inclement weather or even full daylight in heavy traffic. With full fenders and a sturdy rear rack, it's a great choice for all-season riders with errands or a commute.
A very good powered city bike.
100%x180
Merida eSpresso Tour 800 Herr
The 2017 Merida eSpresso Tour 800 EQ is a high-end electric-assist city bike, with a terrific accessory package, quiet but stalwart electric motor, and quality Merida frame. The frame is laid out with a low top tube for easy entrance and egress and paired with a cushy short-travel fork, smoothing out the roughest of city streets. The large-capacity battery also powers a complete light set, increasing visibility not just on late-night rides but in inclement weather or even full daylight in heavy traffic. With full fenders and a sturdy rear rack, it's a great choice for all-season riders with errands or a commute.
A very good powered city bike.
100%x180
Merida One-Twenty RC 300
Nära besläktad med testvinnaren One-Twenty, men med vissa små skillnader, som skiljer den från sin storebror, såsom mycket styv ram, explosiv acceleration och en mycket effektiv ‘Float Link’- dämpare. Den sporty, men bekväma sittställningen till den originala One-Twenty, inspirerade till att designa en cykel med samma karaktär, men med en extra dos racing-gener: One Twenty RC är det perfekta valet för dem som letar efter en mer bekväm och trail-inspirerad cykel än Ninety-Six, men som inte behöver den extra vandringen till den originala One-Twenty
100%x180
Monark 3313EL Trehjuling
Elassisterad trehjuling där elmotorn sitter i framnavet som kan ge hjälp när man cyklar. En sensor känner av när man
trampar och lägger på ett hjälpande moment vid behov. Ramen har ett lågt insteg för att enkelt komma på och av
cykeln. 3-växlad och levereras med belysning och godkänt lås.
100%x180
Monark 523 Trehjuling
3-hjulig trampcykel med god stabilitet och smidighet för enkel och säker transport. Cykeln har två hjul fram. Hjulen är 20” och ramen har extra lågt insteg vilket gör att cykeln passar de flesta. 3-växlar, godkänt lås, cykelkorg och pakethållare ingår.
100%x180
Monark 533 Trehjuling
En 3-hjuling med lågt insteg som underlättar på och avstigning.
Cykeln är utrustad med differentialbakaxel som ger drivning på
båda hjulen,  vilket resulterar i en stabilare framfart.

100%x180
Monark Lillkarin 20 3-vxl
Lill-Karin är en liten kopia av vår mesta klassiker, Karin. Barncykel med ram av hängmattetyp, med lågt insteg och en sittställning lika upprätt och avslappnad som på storasyster. Skärmarna i plåt är lackerade i samma kulör som ramen och sadeln matchar grafiken, som inspirerats av dalablomster och folklore. Vid sidan av sitt vackra yttre har Lill-Karin mycket att erbjuda en ung cyklist. Tre växlar, fotbroms och en effektiv v-broms fram ger rejäla fart- och bromsresurser. Pakethållare, cykelkorg, stöd och reflexer ingår i originalutrustningen. De 20” stora hjulen och den 33 cm höga ramen gör Lill-Karin till en alldeles lagom stor cykel för dig som är mellan 105 och 140 cm lång.
100%x180
Monark Lillkarin 24 3-vxl
Lill-Karin är en liten kopia av vår mesta klassiker, Karin. Här har du en juniorcykel med lågt insteg och en sittställning lika upprätt och avslappnad
100%x180
Nishiki Detour Skivbroms
Gör allt som vår modell Allroad kan, men till ett fantastiskt pris! Trippelreducerad aluminiumram, Shimano Sora med 18 växlar och Shimano mekaniska skivbromsar.
100%x180
Nishiki Durango 20
Coolaste juniorcykeln är från Nishiki med denna 20" Fatbike.
100%x180
Nishiki Street 24
Lätt och häftig som en juniorcykel skall vara. En framdämpad 21-växlad cykel som tar kidsens cykling till nya nivåer. En reducerad ram och kvalitetskomponenter i aluminium håller vikten nere. Växlingen sker enkelt och pålitligt med Shimano komponenter. Hydrauliska skivbromsar från Tektro, anpassade för barnhänder ger en överlägsen kontroll på bromsningen jämfört med mekaniska skivbromsar. Vi tummar aldrig på säkerheten! En perfekt cykel för de första turerna till skolan eller för att hänga på övriga familjen med ut i skogen.
100%x180
Nishiki Style 24
Stilfull, spännande och säker. Style är byggd med en reducerad aluminiumram och komponenter som ger en lätt och trevlig cykel. 7-växlar inkapslade i baknavet ger växelomfång och lågt underhåll. Cykeln har fotbroms bak och V-broms fram för full kontroll vid varje inbromsning. Style har vi byggt med omsorg så att även den unga cyklisten ska få fina turer redan från tidig ålder.
100%x180
Nishiki XC-Six
En blivande klassiker. Nya XC Six är snabb och lättrampad på asfalt, men samtidigt gjord för att du ska kunna ta en avstickare på både stig och grusväg. Utrustad med stöd, skärmar, pakethållare och belysning. Geometrin liknar den på våra Race-hybrider med den skillnaden att både sadelstolpen och framgaffeln är dämpad. Även grovmönstrade däck som klarar lättare terrängkörning. Det gör cykeln till en pendlare som inte stoppar för att vägen tar slut.
100%x180
Principia Evade E8.7
Principia Evade bygger på vår högspecificerade Evade-serie, men är kryddad med en kraftfull elmotor som lyfter dina turer till en helt ny nivå. Elmotorn gör det möjligt att ta din Evade till platser som inga traditionella mountainbikes kan så du kan uppleva naturen som aldrig förr.
100%x180
Principia Evade E8.9
Principia Evade E8.9 bygger på vår högspecificerade Evade-serie, men är kryddad med en kraftfull elmotor, som lyfter dina turer till en helt ny nivå. Elmotorn gör det möjligt att ta din Evade till platser som inga traditionella mountainbikes kan så du kan uppleva naturen som aldrig förr.
100%x180
Skeppshult Elit 27-vxl
Om du i grund och botten vill ha en cykel med riktig fart i = en sportigare känsla. Här har du den. Ändå lika användbar när du bara vill rulla fram i livet.
Är du extra sportig väljer du ELIT 27.
100%x180
Skeppshult Favorit 7vxl Herr
Idén kom från en av våra äldre modeller (som vi hade för transporter i fabriken). Plötsligt såg vi hur vacker den var i all sin enkelhet. Favorit rär förlängningen av just den cykeln. En modern tolkning med ”varukorgen” längst fram (med finmaskigt nät i botten, så att nycklar och mobil inte ramlar ur). I år i tre nya färger, vår egen favorit är Himmel!
100%x180
Skeppshult Natur Colour Dam 7vxl
Vi har tagit den mest klassiska modellen vi har (Natur) och gjort något helt nytt. Färger och färgkombinationer som för tankarna till sent 70-tal och tidigt 80-tal. Kolla bara på Papaya, med den bruna sadeln och de bruna däcken!
Solsting? Visst är den lika fin. Eller Oregano, eller Rosa puder.
100%x180
Skeppshult Natur Herr 7vxl
En Natur i själ och hjärta = samma grundkänsla som i Natur Premium, men något enklare utrustad. Med cykelkorg eller frampakethållare (herr) och samma härliga färger som Natur Premium.
100%x180
Skeppshult Natur Premium Dam 7vxl
Grunden har funnits med oss nästan sedan vi föddes 1911. Varsamt och löpande uppdaterad. Nu en rakt igenom modern cykel, med lätt ram i höghållfast stål. Vi har dock inte tummat på känslan. Den handgjorda sadeln av engelska Brooks. De klassiska solida färgera med inspiration från naturen.
100%x180
Skeppshult Natur Premium Herr 7vxl
Grunden har funnits med oss nästan sedan vi föddes 1911. Varsamt och löpande uppdaterad. Nu en rakt igenom modern cykel, med lätt ram i höghållfast stål. Vi har dock inte tummat på känslan. Den handgjorda sadeln av engelska Brooks. De klassiska solida färgera med inspiration från naturen.
100%x180
Skeppshult Nova 26 7vxl
Ung eller gammal. Stil i ett lite mindre format, dvs med 26 tums hjul. Allt det du behöver som standard; belysning, lås, pakethållare och skärmar.
100%x180
Skeppshult Nova EL Dam 7-vxl
Världens bästa "ovanligt vanliga cykel". Här med elassistans. Med i stort sett allt du behöver för att cykla året runt. Var dag.
Drivpaketet (motor och batteri) utvecklat och tillverkat av Shimano.
Håller för över 1.000 laddningar!
100%x180
Skeppshult Nova Premium 7vxl Dam
En alldeles ”ovanligt vanlig cykel”, men ändå med nästan extra allt när det gäller komponenter och känsla.
En ”var-dag-cykel”= inte bara vardag, utan varje dag.
100%x180
Skeppshult Nova Sport 7vxl
Hur gör man en Nova lite sportigare? Här är svaret.
Lite smalare däck, sportigare sadel och ett sportigare styre för att nämna några delar.
Med Nova Sport får du en lite aktivare körställning. En riktigt bra kombo mellan vardag och sport.
100%x180
Skeppshult Pro 18-vxl
Inga undantag.
Vi har bara gått på de bästa komponenterna. Skulle vi ta bort skärmar och pakethållare, så har du en motionsracer. Med pakethållare, belysning och inte minst skärmar (så du slipper bli randig på ryggen). En ”var-dags-racer”.
Fantastisk pendlarcykel. Välj mellan 8 eller 18 växlar.
100%x180
Skeppshult Smile 3vxl Dam

Glad, gladare, Smile. En ovanligt vanlig cykel till ett ovanligt bra pris. 3 växlar, lås, belysning och korg (dam). Men egentligen är upplevelsen lika viktig som pris och utrustning. När du väl trampar iväg, så är det med ett smile, det lovar vi.

100%x180
Skeppshult Smile 3vxl Herr
Glad, gladare, Smile. En ovanligt vanlig cykel till ett ovanligt bra pris. 3 växlar, lås, belysning och korg (dam). Men egentligen är upplevelsen lika viktig som pris och utrustning. När du väl trampar iväg, så är det med ett smile, det lovar vi.
100%x180
Skeppshult Step El 7vxl
Ful? Nej, säger vi. Kanske inte vacker vid första anblicken, men den växer och blir allt vackare ju mer du använder den (det är därför vi kallar den ”den fula ankungen”). Drivpaket (motor och batteri) av Shimano. En cykel med extra allt; lågt insteg, lite mindre hjul, korg och inte minst eldrift = riktigt ”lättcyklad” och praktisk.
100%x180
Skeppshult Stil Premium Herr 7vxl
Om man, som vi gör, gillar enkelhet. Anspråkslös elegans, som en klassisk klocka, eller en fint skräddad kostym. Lås, navdynamo och ställbar styrstam för att nämna några delar. Stil kort och gott.
100%x180
Specialized Allez Comp DSW

The Allez DSW SL Comp is a race-ready road bike itching to get to the finish line. By coupling its workhorse Shimano 105 drivetrain with a revolutionary E5 Premium Aluminum frame featuring D'Aluisio Smartweld Technology, it's a bike that's just begging to be put through the paces.

 • E5 Premium Aluminum frame with D'Aluisio Smartweld Technology refocuses weld locations, allowing for more material to be placed where it's needed for increased stiffness and compliance.
 • The FACT full carbon fiber fork provides incredible front end stiffness and steering input for rapid accelerations and speedy descents.
 • The FSA Gossamer Pro crankset is a race-proven, light, and durable option that makes sure all of your power is being transferred into the drivetrain.
100%x180
Specialized Allez Elite DSW

The Allez DSW Elite is a race-ready road bike that's itching to get to the finish line. With its newly revised Shimano Tiagra drivetrain, coupled with the revolutionary E5 Premium Aluminum frame featuring D'Aluisio Smartweld Technology, it's a bike that's just begging to be put through the paces.

 • E5 Premium Aluminum frame with D'Aluisio Smartweld Technology refocuses weld locations, allowing for more material to be placed where it's needed for increased stiffness and compliance.
 • Specialized FACT carbon fiber fork with alloy crown and steerer provides all the stiffness and ride benefits of carbon in a more accessible package.
 • All-new Shimano Tiagra crankset provides crisp shifting with only a minimal weight increase.
100%x180
Specialized Allez Sport

The Allez E5 Sport is the perfect bike to take your racing to the next level. With its fully manipulated E5 Premium Aluminum frame with smooth welds, coupled with a reliable Shimano Sora build, it's an awesome option for new riders looking to increase their performance.

 • E5 Premium Aluminum frame features fully manipulated tubing with smooth welds that increase stiffness and efficiency, while looking just as good as it performs.
 • Specialized FACT carbon fork with alloy crown and steerer provides all the stiffness and ride benefits of carbon in a more accessible package.
 • Shimano Sora crankset provides excellent performance for the value, providing clean and crisp shifting every time.
100%x180
Specialized Ariel Disc

Safety and control—two things that can be top-of-mind when heading out to get your heart rate up. This Ariel with hydraulic disc brakes takes care of safety with incredible stopping power, while control is provided through a women's-specific geometry and a custom suspension fork that'll have you tackling workouts on paved or dirt surfaces with equal confidence.

Not stopping there, we also included light and tough A1 premium aluminum frame tubing, workhorse components that are sized and designed specifically for women, and a wide range of gears that'll take the sting out of steep trails. It's everything you need to take your fitness wherever your heart decides, whether it's the road or the dirt around your house.

 • Designed for women who want to mix adventure with fitness, the hard-working, sturdy A1 Premium Aluminum frame features our Women’s Fitness Geometry—meaning that you’ll go faster with maximum efficiency, only without the discomfort of an aggressive ride position. The more comfortable you are, the longer you’ll ride.
 • An SR Suntour NEX fork features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain.
 • Braking duties are handled by Promax Solve hydraulic disc brakes that provide all of the hallmarks of hydraulic braking—consistent performance, easy engagement, and overall power.
100%x180
Specialized Ariel Hydro Disc

Safety and control—two things that can be top-of-mind when heading out to get your heart rate up. This Ariel with hydraulic disc brakes takes care of safety with incredible stopping power, while control is provided through a women's-specific geometry and a custom suspension fork that'll have you tackling workouts on paved or dirt surfaces with equal confidence.

Not stopping there, we also included light and tough A1 premium aluminum frame tubing, workhorse components that are sized and designed specifically for women, and a wide range of gears that'll take the sting out of steep trails. It's everything you need to take your fitness wherever your heart decides, whether it's the road or the dirt around your house.

 • Designed for women who want to mix adventure with fitness, the hard-working, sturdy A1 Premium Aluminum frame features our Women’s Fitness Geometry—meaning that you’ll go faster with maximum efficiency, only without the discomfort of an aggressive ride position. The more comfortable you are, the longer you’ll ride.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Fitness Brain technology features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain, while our Fitness Brain technology promotes more climbing and pedaling efficiency.
 • Braking duties are handled by Promax Solve hydraulic disc brakes that provide all of the hallmarks of hydraulic braking—consistent performance, easy engagement, and overall power.
100%x180
Specialized Ariel Mech Disc

Take your fitness to new, adventurous levels with the Ariel Step-Through, a bike that'll see you tackling workouts on paved or dirt paths with equal confidence and control. And with this step-through design, riding is even easier, as putting a foot down or getting on and off the bike is now a breeze.

It features a light and tough A1 Premium Aluminum frame that's been designed with our Women's Fitness Geometry with an ultra-low standover, so it'll fit and feel like a dream right out of the box. Not stopping there, we also included a custom suspension fork that takes the sting out of bumpy terrain, a host of women's-specific components that increase comfort and fit, and hassle-free mechanical disc brakes that'll see you spending more time riding and less time bleeding your brakes.

Put it all together, and you have a purpose-built bike that's bent on giving you the perfect ride, whether it's on the dirt or on the road.

 • Designed for women who want to mix adventure with fitness, the hard-working, sturdy A1 Premium Aluminum frame features our Women’s Fitness Geometry—meaning that you’ll go faster with maximum efficiency, only without the discomfort of an aggressive ride position, and a Step-Through frame that makes putting a foot down easy. The more comfortable you are, the longer you’ll ride.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Multi-Circuit Damping technology features 60mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain.
 • Mechanical disc brakes provide the stopping power and reliability you need without the hassle of bleeding them.
100%x180
Specialized Camber FSR Comp 29

We're firm believers that a trail bike needs to be able to cover the entire trail at speed, and when it comes to sending it, it's tough to beat a 29er. Even more so, it's tough to beat our Camber Comp 29. With its fast 29-inch rolling stock, this Camber is designed for speed over the entire trail. In other words, it blends all of the trail bike characteristics that you want with the XC climbing prowess that you need. This is achieved by thoughtfully combining our M5 alloy Trail Chassis with a Camber FSR rear end. The combination results in blending lightweight, rigidity, and durability in one package. At both ends of the bike, you'll find sufficient travel lengths that deliver plenty of plush suspension—all without going overboard on big hit capability. This means that you don't have to sacrifice efficiency, weight, or sheer speed to ride how you want. And with our Trail 29 Geometry and lightweight, stiff, and smooth Concentric Pivot at the rear, we can guarantee it. For the build, we selected components that focus on strength and performance, like a custom SRAM double-ring crankset, powerful Shimano hydraulic disc brakes, and hand-built Roval wheels. It's everything you need, and nothing that you don't.

 • An M5 alloy Trail Chassis w/ Camber FSR rear end has been paired with our Trail 29 Geometry to create a bike that's fast, durable, and just at home on the climbs as it is mowing over rock gardens. It also features the shortest, most nimble rear end possible, and internal cable routing to make clean lines and reliable shifting through any condition.
 • A custom RockShox Revelation RL 29 fork was developed to deliver 120mm of plush, trail taming travel, while accommodating a 15x100mm thru-axle for reliable handling and durability over rough, bumpy, or loose terrain. It also features our Rx Trail Tune for the ultimate in performance and feel. 
 • SRAM GX 11-speed rear derailleur grants you access to a wide range of gears, while providing crisp, reliable shifting. 
100%x180
Specialized Camber FSR Comp Carbon

While big travel trail bikes are pretty awesome, they aren't always the best tools for the job. So when speed, efficiency, and capability are at the top of your wish list, the Camber Comp Carbon 29 is sure to get the job done. With its fast 29-inch rolling stock, this Camber is designed for speed over the entire trail. It blends all of the trail bike characteristics that you want with the XC climbing prowess that you need. This is achieved by combining our FACT 9m carbon fiber Trail Chassis with a M5 alloy Camber FSR rear end. The combination results in blending lightweight, rigidity, and durability in one package. At both ends of the bike, you'll find sufficient travel lengths that deliver plenty of plush suspension—all without going overboard on big hit capability. This means that you don't have to sacrifice efficiency, weight, or sheer speed to ride how you want. And with our Trail 29 Geometry and lightweight, stiff, and smooth Concentric Pivot at the rear, we can guarantee it. The other trail component of the Camber is utility, and along these lines, it features our fully integrated SWAT Door at the down tube of the frame. Open it up, and you're able to safely and securely house your ride essentials right where you want them—on the bike. For the build, we selected components that focus on strength and performance, like a SRAM S-1000 one-by drivetrain, powerful Shimano hydraulic disc brakes, and our all-new Command Post IRcc dropper with up to 10 mid positions.

 • FACT 9m carbon Trail Chassis w/ Camber FSR M5 alloy rear end is mated with our Trail 29 Geometry to form a bike that's just as at home on the climbs as it is mowing over rough trail sections. You'll also find fully enclosed cable routing for clean lines and minimal maintenance and an integrated SWAT Door for zero-hassle storage of your trail essentials.
 • Connected with our FSR Concentric Linkage, a FOX FLOAT Performance DPS rear shock features AUTOSAG for easy set up and 120mm of active and independent travel over any type of terrain.
 • RockShox Revelation RC3 29 fork features a 15mm Maxle Lite thru-axle and 120mm of plush travel to take on hits and bumpy terrain with more control and confidence.
 • Shimano Deore M506 brake calipers and levers provide no-fuss dependability and feel in the brake department, ensuring that you have reliable hydraulic braking power over rough terrain.
 • Command Post IRcc seatpost features up to 125mm of micro-adjust height adjustability for a more customizable position, ultimately resulting in more control and increased handling on both climbs and descents
100%x180
Specialized Chisel DSW Comp 29

The Chisel is the perfect bike for anyone looking to take the plunge into XC racing. It embodies all of the qualities you'd expect from an XC race bike, like light overall weight, incredible stiffness, and a race-oriented geometry—all with one-by gearing, too.

PRO-LEVEL PERFORMANCE MADE AFFORDABLE

We asked ourselves, “How do we bring pro-level performance down to a price more riders can afford?” D'Aluisio Smartweld Technology was the answer. Smartweld allows us to create the most consistent, high-strength welds possible while taking full advantage of compliant, ultralight alloy tubes.

XC-FAST AND TRAIL-BIKE CAPABLE

Cross-country courses have grown more technical, so why we gave the Chisel a dose of trail bike DNA. The Chisel’s longer top tube, shortened head tube, and slightly slack front end increase its downhill stability without sacrificing its climbing ability.

• Light, stiff, and durable, the premium M5 alloy frame is the perfect racing platform.

• RockShox Judy Silver 29 fork, complete with lockout and adjustable rebound damping.

100%x180
Specialized Como 4.0 Low Entry

Whether you're headed out with the family for a weekend cruise, grabbing a baguette at the local bakery, or simply headed to work, the Turbo Como 4.0 Low-Entry will comfortably get you there in style.

Beginning with a completely redesigned and integrated Specialized 1.2 motor, the Como proves itself as the fastest, most comfortable urban bike you've ever perched yourself upon. First off, our proprietary Rx Street Tune takes the power of a belt-driven motor that's smooth, silent, and free of annoying vibrations, and makes it optimized for riding in an urban environment by reacting to the amount of force you apply to the pedals. Think of it this way: The more power you put out, the more power the motor puts out, and this makes accelerations from a standstill both quick and efficient. Perfect.

For the Como, we developed a custom Specialized U1-460 battery that seamlessly integrates into the frame, plus it's lockable and easily removable for simplified charging. With this battery, the Turbo Como delivers some extra "oomph," with plenty of juice to accompany you on your cruise down the bike path, a trip to the grocery store, or even to that new café on the other side of the city.

We also developed a custom 2.2-inch smart computer that lets you view your battery level and toggle various ride metrics such as speed, distance, and time. You can also peruse these screens via the custom handlebar remote without ever removing your hands from the bars.

This Como also features our Ground Control Geometry that makes it easy to put a foot down at a stop sign, while eliminating the struggle of getting on and off the bike. And to top off all of these innovative features, we chose a worry-free spec. Along these lines, you'll Shimano 9-speed components, powerful hydraulic disc brakes, racks, fenders, and built-in lights at the front and rear.

 • The custom E5 Low-Entry aluminum frame on the Como, cleanly houses the battery and motor, while still keeping the lightweight properties that E5 is known for. Pair this with our Ground Control Geometry, and you have a durable and lightweight bike that'll keep you rolling in style.
 • The Como’s motor is fully integrated with the frame and features a smooth, silent, vibration-free output. It's also been custom-tuned for city riding, and it intuitively reacts to the force of your pedaling—so the harder you pedal, the more power it delivers. And with an internal belt drive design, it does this without added vibration for the smoothest and most silent ride possible.
 • We made the custom U1-460 battery to be fully integrated with the frame, removable for easy charging, and lockable for added security. It communicates with the display and has multiple modes to maximize the overall efficiency and range.
100%x180
Specialized Como 4.0 Low Entry

Whether you're heading out with the family for a weekend cruise, grabbing a baguette at the local bakery, or simply going off to work, the Turbo Como 4.0 Low-Entry will get where you're going in stylish comfort.

Beginning with a completely redesigned and integrated Turbo 1.2E motor, the Como proves itself as the fastest, most comfortable urban bike you've ever perched yourself upon. First off, our proprietary Rx Street Tune takes the power of a belt-driven motor that's smooth, silent, and free of annoying vibrations, and makes it optimized for riding in an urban environment by reacting to the amount of force you apply to the pedals. Think of it this way: The more power you put out, the more power the motor puts out, and this makes accelerations from a standstill both quick and efficient. Perfect.

For the Como, we developed a custom battery, we call the Specialized U1-460, that seamlessly integrates into the frame, plus it's lockable and easily removable for simplified charging. With this battery, the Turbo Como delivers some extra "oomph," with plenty of juice to accompany you on your cruise down the bike path, a trip to the grocery store, or even to that new café on the other side of the city.

We also developed a custom 2.2-inch smart computer that lets you view your battery level and toggle various ride metrics such as speed, distance, and time. You can also peruse these screens via the custom handlebar remote without ever removing your hands from the bars.

This Como also features our Ground Control Geometry that makes it easy to put a foot down at a stop sign, while eliminating the struggle of getting on and off the bike. And to top off all of these innovative features, we chose a worry-free spec. Along these lines, you'll Shimano 9-speed components, powerful hydraulic disc brakes, racks, and fenders.

 • The custom E5 Low-Entry aluminum frame on the Como, cleanly houses the battery and motor, while still keeping the lightweight properties that E5 is known for. Pair this with our Ground Control Geometry, and you have a durable and lightweight bike that'll keep you rolling in style.
 • The Como’s motor is fully integrated with the frame and features a smooth, silent, vibration-free output. It's also been custom-tuned for city riding, and it intuitively reacts to the force of your pedaling—so the harder you pedal, the more power it delivers. And with an internal belt drive design, it does this without added vibration for the smoothest and most silent ride possible.
 • We made the custom 460 Wh battery to be fully integrated with the frame, removable for easy charging, and lockable for added security. It communicates with the display and has multiple modes to maximize the overall efficiency and range.
100%x180
Specialized Crosstrail Disc

When you're at the gym, you use equipment that works for you. Likewise, you need a bike that performs exactly how you need it to—versatile, comfortable, and efficient. That's why our Crosstrail Disc comes equipped with a custom suspension fork with a lockout feature for fast and efficient use over any surface. To build on this blend of comfort and speed, the frame is built from respectably light and tough A1 SL Premium aluminum tubing with a geometry that's made to fit just right from the minute you get on the bike. Add in a selection of strong, no-fuss components, reliable mechanical disc brakes, and rack/fender mounts, and you get a bike that's ready to roll wherever you choose to take it.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 SL Premium aluminum construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package.
 • Enjoy greater control over varying terrain with a custom, easy-adjust, Multi-Circuit Damping fork with 60mm of travel that's tuned for the trail.
 • Braking duties are handled by Tektro hydraulic disc brakes to ensure effective, consistent, and reliable power through any kind of terrain or condition.
100%x180
Specialized Crosstrail Elite EQ

You take your fitness journey seriously, and the last thing you need is to feel restrained by the tools that get you there. That's why our Crosstrail Elite comes equipped with a suspension fork with our Fitness Brain technology for fast, efficient, and intuitive use over any surface.

To complement the above features, this CrossTrail falls into our Black Top Collection. Designed to be discrete when viewed from afar, our Black Top bikes attract less attention, helping to ward off theft. They also have subtle hints of color on the underside of the fenders and saddle, as well as a reflective “Specialized” wordmark on the down tube—making for the perfect blend of style and peace of mind.

And to build on this blend of comfort and speed, the frame is built from respectably light and rugged A1 Premium SL Aluminum with a geometry that's made to fit just right from the minute you get on the bike.

You'll also find that this CrossTrail comes fully equipped with fenders, lights, and a rear rack, so lugging your stuff around, no matter the time or weather, just got a whole lot easier. Add in a mix of workhorse components from the likes of Shimano and microSHIFT, powerful TRP hydraulic disc brakes, and rack/fender mounts, and you have a bike that's perfectly equipped to help you hit your fitness goals with a smile that only the simple pleasure of riding can provide.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 SL Premium aluminum construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Fitness Brain technology features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain to promote more climbing and pedaling efficiency.
 • Braking duties are handled by TRP Flow Set Control hydraulic disc brakes to ensure effective, consistent, and reliable power through any kind of terrain or condition.
100%x180
Specialized Crosstrail Elite EQ Step Through

You take your fitness journey seriously, and the last thing that you need is to feel restrained by the tools that get you there. That's why our CrossTrail Elite EQ Step-Through comes equipped with a suspension fork with our Fitness Brain technology, and a Step-Through design that makes getting on and off the bike, as well as putting a foot down, a total breeze.

To complement the above features, this CrossTrail falls into our Black Top Collection. Designed to be discrete when viewed from afar, our Black Top bikes attract less attention, helping to ward off theft. They also have subtle hints of color on the underside of the fenders and saddle, as well as a reflective “Specialized” wordmark on the down tube—making for the perfect blend of style and peace of mind.

And to build on this blend of comfort and speed, the frame is built from respectably light and rugged A1 Premium SL Aluminum with a geometry that's made to fit just right from the minute you get on the bike.

You'll also find that this CrossTrail comes fully equipped with fenders, lights, and a rear rack, so lugging your stuff around, no matter the time or weather, just got a whole lot easier. Add in a mix of workhorse components from the likes of Shimano and microSHIFT, powerful TRP hydraulic disc brakes, and rack/fender mounts, and you have a bike that's perfectly equipped to help you hit your fitness goals with a smile that only the trail can provide.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 SL Premium aluminum construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package, and the step-through frame makes getting on and off a quick and easy.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Fitness Brain technology features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain to promote more climbing and pedaling efficiency.
 • Braking duties are handled by TRP Flow Set Control hydraulic disc brakes to ensure effective, consistent, and reliable power through any kind of terrain or condition.
100%x180
Specialized Crosstrail EQ

When you're at the gym, you use equipment that works for you. Likewise, you need a bike that performs exactly how you need it to—versatile, comfortable, and efficient. You need a bike like our Crosstrail EQ – Black Top Edition.

To complement the above features, this CrossTrail falls into our Black Top Collection. Designed to be discrete when viewed from afar, our Black Top bikes attract less attention, helping to ward off theft. They also have subtle hints of color on the underside of the fenders and saddle, as well as a reflective “Specialized” wordmark on the down tube—making for the perfect blend of style and peace of mind.

It features a light and tough A1 Premium Aluminum frame that's been designed with our Fitness Geometry, so it will fit and feel like a dream right out of the box. Not stopping there, we also included a custom suspension fork with our Brain technology that stays locked out on smooth surfaces but successfully soaks up road imperfections when the going gets rough.

You'll also find that this CrossTrail comes fully equipped with fenders, lights, and a rear rack, so lugging your stuff around, no matter the time or weather, just got a whole lot easier. Add in a selection of strong, no-fuss components and r+D9eliable hydraulic disc brakes, and you get a bike that's ready to roll wherever you choose to take it.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 SL Premium aluminum construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Fitness Brain technology features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain, while our Fitness Brain technology promotes more climbing and pedaling efficiency.
 • Braking duties are handled by Promax hydraulic disc brakes to ensure effective, consistent, and reliable power through any kind of terrain or condition.
100%x180
Specialized Crosstrail EQ ST

You take your fitness journey seriously, and the last thing that you need is to feel restrained by the tools that get you there. That's why our CrossTrail Elite EQ Step-Through comes equipped with a suspension fork with our Fitness Brain technology, and a Step-Through design that makes getting on and off the bike, as well as putting a foot down, a total breeze.

To complement the above features, this CrossTrail falls into our Black Top Collection. Designed to be discrete when viewed from afar, our Black Top bikes attract less attention, helping to ward off theft. They also have subtle hints of color on the underside of the fenders and saddle, as well as a reflective “Specialized” wordmark on the down tube—making for the perfect blend of style and peace of mind.

And to build on this blend of comfort and speed, the frame is built from respectably light and rugged A1 Premium Aluminum with a geometry that's made to fit just right from the minute you get on the bike.

You'll also find that this CrossTrail comes fully equipped with fenders, lights, and a rear rack, so lugging your stuff around, no matter the time or weather, just got a whole lot easier. Add in a mix of workhorse components from the likes of Shimano and microSHIFT, powerful Promax hydraulic disc brakes, and rack/fender mounts, and you have a bike that's perfectly equipped to help you hit your fitness goals with a smile that only the trail can provide.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 SL Premium aluminum construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package, and the step-through frame makes getting on and off a quick and easy.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Fitness Brain technology features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain, while an integrated remote lockout is coupled with our Fitness Brain technology to promote more climbing and pedaling efficiency.
 • Braking duties are handled by Promax hydraulic disc brakes to ensure effective, consistent, and reliable power through any kind of terrain or condition.
100%x180
Specialized Crosstrail Hydro Disc

When you're at the gym, you use equipment that works for you. Likewise, you need a bike that performs exactly how you need it to—versatile, comfortable, and efficient. You need a bike like our Crosstrail with Hydraulic Disc Brakes.

It features a light and tough A1 Premium Aluminium frame that's been designed with our Fitness Geometry, so it will fit and feel like a dream right out of the box. Not stopping there, we also included a custom suspension fork with our Brain technology that stays locked out on smooth surfaces but successfully soaks up road imperfections when the going gets rough.

Add in a selection of strong, no-fuss components and reliable hydraulic disc brakes, and you get a bike that's ready to roll wherever you choose to take it.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 SL Premium aluminium construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Fitness Brain technology features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain, while our Fitness Brain technology promotes more climbing and pedalling efficiency.
 • Braking duties are handled by Promax hydraulic disc brakes to ensure effective, consistent, and reliable power through any kind of terrain or condition.
100%x180
Specialized Crosstrail Mech Disc

The key to hitting your fitness goals is to mix things up a bit, as monotony can be the demise of any workout routine. That's why the CrossTrail with hassle-free Mechanical Disc Brakes comes equipped with everything you need to start exploring on- and off-road.

It features a light and tough A1 Premium Aluminum frame that's been designed with our Fitness Geometry, so it'll fit and feel like a dream right out of the box. Not stopping there, we also included a suspension fork that successfully soaks up road imperfections when the going gets rough. And rounding off the package are a selection of strong, no-fuss components and hassle-free mechanical disc brakes that'll see you spending more time riding and less time bleeding your brakes.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 Premium aluminum construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package.
 • Enjoy greater control over varying terrain with a custom Multi-Circuit Damping fork with 60mm of travel that's tuned for the trail.
 • Mechanical disc brakes provide reliable stopping power and hassle-free maintenance, so you'll be able to spend more time riding and less time adjusting those brakes.
100%x180
Specialized Crosstrail Sport

Your fitness is important—that's why our Crosstrail Sport focuses on seamlessly blending comfort, versatility, and efficiency. It comes equipped with a suspension fork with our Fitness Brain technology that can tell the difference between pedaling inputs and trail bumps, so you won't be wasting any energy on your climbs. And to build on this blend of comfort and speed, the frame is built from respectably light and rugged A1 SL Premium aluminum with a geometry that's made to fit just right from the minute you get on the bike. Add in a mix of workhorse components from the likes of Shimano and microSHIFT, powerful Tektro hydraulic disc brakes, and rack/fender mounts, and we're sure that you'll be mixing it up quite a bit on your road to hitting your goals.

 • Working with our Body Geometry team, we designed a frame that strikes the optimal balance between comfort and efficiency. The A1 SL Premium aluminum construction pairs weight savings with rugged durability, while the rack, fender, and disc mounts give you an incredibly versatile package.
 • An SR Suntour NEX fork w/ Fitness Brain technology features 55mm of coil-sprung travel that takes the sting out of bumpy terrain, while our Fitness Brain technology promotes more climbing and pedaling efficiency.
 • Braking duties are handled by Tektro Vela hydraulic disc brakes to ensure effective, consistent, and reliable power through any kind of terrain or condition.
100%x180
Specialized Diverge E5

The Diverge E5 is equipped with everything you need to head to work, take the long way home, or hit some fire roads on the weekend.

The Diverge is more capable than ever. And with the constant goal to best meet your needs, we took your number one request into account—tire clearance. The new frame will comfortably fit up to 700x38mm tires with plenty of room for mud, too. Along with tire clearance, weight was a large factor in the development, and taking some design cues from the development of the Roubaix, we developed an E5 Premium Aluminum frame that's plenty light, certainly stiff for hard efforts, and undeniable tough.

Next up, we moved away from a traditional 'cross geometry, instead opting for something that hasn't been seen before—our Open Road Geometry. You can think of it as a road version of modern trail bike geometry. It provides playful handling and predictable steering for endless dirt skids and mid-corner drifts. The geo features a bottom bracket that's over a half-centimeter lower than the previous Diverge, a slacked-out head tube angle, short chainstays, and a short wheelbase. These changes make for a bike that's not only fun in the dirt, but also performs well on the road.

Adding to its multifaceted talents, we topped it off with three water bottle mounts, plus mounts for racks and fenders. For the spec, we wanted to make sure that it shifted crisply and braked smoothly for years to come, so you'll find a Shimano Claris groupset, hassle-free mechanical disc brakes, and a durable Axis Sport Disc wheelset that's been cased in our fast-rolling Espoir Sport tires.

 • Our Premium E5 Aluminum frameset features our comfortable and confident Open Road Geometry, making it the ultimate tool for your next adventure.
 • The lightweight FACT carbon fork is plenty stiff, aiding in handling and a light overall weight.
 • Shimano Claris shifting keeps things running smoothly and won't leave you stranded.
100%x180
Specialized Diverge E5 Comp

Narrowing down a bike that can do it all used to be tough going. Sure, some work well as a road bike and a 'cross bike, while others are good at commuting and some short road riding, but until the Diverge, nothing out there was astute at every kind of riding subject. The Diverge E5 Comp, however, is made for exploring new roads, commuting to class, and everything in between. It redefines what a road bike can do, so ride wherever you want—this bike doesn't take "no" for an answer.

The Diverge is more capable than ever. And with the constant goal to best meet your needs, we took your number one request into account—tire clearance. The new frame will comfortably fit up to 700x38mm tires with plenty of room for mud, too. Along with tire clearance, weight was a large factor in the development, and taking some design cues from the development of the Roubaix, we developed an E5 Premium Aluminum frame that's plenty light, certainly stiff for hard efforts, and undeniable tough.

Next up, we moved away from a traditional 'cross geometry, instead opting for something that hasn't been seen before—our Open Road Geometry. You can think of it as a road version of modern trail bike geometry. It provides playful handling and predictable steering for endless dirt skids and mid-corner drifts. The geo features a bottom bracket that's over a half-centimeter lower than the previous Diverge, a slacked-out head tube angle, short chainstays, and a short wheelbase. These changes make for a bike that's not only fun in the dirt, but also performs well on the road.

And while riding gravel and dirt roads on a road bike may add to the adventure, there's only so much that wider tires with lower pressures can absorb, in terms of bumps. With this in mind, we implemented a new version of our Future Shock into the Diverge design. It not only soaks up bumps with ease, but also adds the benefit of extremely predictable handling. That's because the wheelbase isn't lengthening when you hit a bump, so the front end of the Diverge keeps the same effective head tube angle. In other words, when you dive hard into a turn, you won't be surprised by under-steer or sloppy handling. Unlike the original Future Shock (found on the Roubaix), the Diverge's version features a progressive spring that makes this technology more suitable for off-road applications, where stiffer suspension is often needed to soak-up larger bumps and obstacles.

Adding to its multifaceted talents, we topped it off with three water bottle mounts, plus mounts for racks and fenders. For the spec, we wanted to make sure that it shifted crisply and braked smoothly mile after mile, so you'll find a crisp and reliable Shimano 105 groupset, hassle-free Tektro Spyre mechanical disc brakes, and an Axis Sport Disc wheelset.

 • Our Premium E5 Aluminum frameset features our comfortable and confident Open Road Geometry, Future Shock Progressive suspension with 20mm of travel, and front/rear thru-axles, making it the ultimate tool for your next adventure.
 • The lightweight FACT carbon fork is plenty stiff, aiding in handling and a light overall weight.
 • With Shimano 105 taking the reins on shifting, you'll experience crisp shifts for years to come.
100%x180
Specialized Diverge E5 Elite

While the real fun starts where the road ends, you still need a bike that'll get you there—one bike that shreds flowy singletrack, gravel, and traditional roads with equal authority. A more capable road bike won’t cut it, nor will a more road-worthy 'cross bike for that matter. No, you need a dedicated gravel bike like the Diverge. First and foremost, it's fun and always down for a good time, but with our fast and stable Open Road Geometry and plenty of tire clearance, it redefines the possibilities for adventure on a drop-bar bike.

You got places to be and rides to crush, so we gave your Diverge an undeniable spec that strikes the perfect balance of tough and awesome. After all, we your Elite E5 to ride comfortably, shift crisply, and brake smoothly for years to come, and that meant adding a Shimano Tiagra 10-speed groupset, powerful hydraulic disc brakes, our fan-favorite Power Sport Saddle, and a durable Axis Sport Disc wheelset that's been cased in our fast-rolling, 35mm Roadsport tires with built-in flat protection.

 • The Diverge has everything you need for pretty much any pedal-powered adventure—whether it's gravel racing, bikepacking, or weekend shredding. Our Premium E5 Aluminum frameset features our comfortable and confident Open Road Geometry, making it the ultimate tool for your next ride.
 • You can think of the Diverge's geometry as a road version of a modern trail bike. It provides playful handling and predictable steering for endless dirt skids and mid-corner drifts, but keeps stiffness up to snuff for your inner-racer. Along with a bottom bracket that's over a half-centimeter lower than the previous Diverge, we also slacked-out the head tube angle, shortened the chainstays, and made a shorter wheelbase. The result? A bike that performs equally well over both the dirt and road.
 • The full FACT carbon fiber fork keeps overall weight low and takes the sting out of road imperfections with ease.
100%x180
Specialized Diverge Elite DSW

The Diverge Elite DSW has everything you need to start going farther than you ever thought possible. With its D'Aluisio Smartweld Technology E5 Premium Aluminum frame that increases stiffness, while also improving compliance, no road surface is off-limits. Additionally, its confident and stable handling in varying conditions, along with the reliability of the Shimano Tiagra build and mechanical disc brakes, make the Diverge Elite DSW perfectly suited to take your explorations to the next level.

 • An E5 Premium Aluminum frame features our proprietary D'Aluisio Smartweld technology for added stiffness, strength, and weight reduction, so you get a tremendous ride quality with the added assurance of durability that comes with an alloy construction.
 • FACT carbon fork w/ proprietary Zertz inserts absorbs and damps road chatter & vibration without compromising on the rigidity needed for performing at speed and tracking dutifully on the descents.
 • 700x30mm Espoir Sport tires are the perfect width for splitting your time between the road and dirt, providing excellent traction and suppleness. And to assist in minimizing flats, they also feature our double BlackBelt protection.
100%x180
Specialized Dolce Elite

The Dolce Elite packs a whole lot of performance into a quality ride. Purpose-built to take you places—both physically and geographically—the Dolce Elite features a quality component package and a geometry that will keep you comfortable on long rides as you explore your boundaries. With its smooth-riding premium aluminum frame, this is the perfect bike to introduce you to the sport, or take you to new levels of confidence on your cycling journey.

 • D’Aluisio Smartweld technology in the E5 Premium Aluminum frame provides a lightweight and precise-handling ride, while the Women’s Endurance Geometry of the frame delivers improved stability for confident control when climbing and descending. This geo also puts you in a less aggressive and more natural ride position for hours of comfortable riding.
 • The agile and responsive FACT carbon, full-monocoque fork features Zertz inserts to absorb road roughness and give you a smoother ride.
 • The Dolce Elite features Shimano’s Tiagra drivetrain with compact 50/34 gearing. This affordable, quality group provides smooth and reliable shifting on climbs.
100%x180
Specialized Dolce Sport

We're adamant believers that if you feel like riding somewhere, your bike should be able to take you there with the utmost in confidence. That's why we designed the Dolce Sport to give you all of the performance that you need for the road, with a little extra boost to make riding over rougher terrain a breeze.

Making sure every single watt you produce gets transferred to the road, we built the Elite from our A1 Premium Aluminum with our Women's Endurance Geometry. This ensures that you stay comfortable and confident over any kind of terrain, while also providing a lower standover. Essentially, this makes getting on and off the bike, as well as putting a foot down at a traffic stop, as easy as can be.

You'll also find a whole host of women's-specific components, here, like our Body Geometry Myth Sport saddle. For the build, we spec'd it with Shimano Sora 9-speed shifting, fast-rolling Axis Sport wheels, and traction-packed Espoir Sport 25mm tires.

 • The Dolce Elite's sturdy and reliable A1 Premium Aluminum frame is built with our Women’s Endurance Geometry. This geo improves stability and handling, so it gives you confident control when climbing and descending, while also putting you in a less aggressive and more natural ride position. The result? Hours upon hours of comfortable riding.
 • The agile and responsive FACT carbon fork features Zertz inserts to absorb road roughness and to give you a smoother ride.
 • Shimano Sora 9-speed shifting is nothing short of legendary. It's built to last over the long haul, and it's well-equipped to deliver precise shifts across a wide range of gears.
100%x180
Specialized Dolce Sport C2 EQ

Every key component of the Dolce was specifically selected for riders like you, looking to tackle everything from the weekend workout to the upcoming century ride. The Dolce Sport has an A1 alloy frame with Women's Endurance Geometry and Compliance Plus seatstays for a responsive, yet forgiving ride, while the Shimano Sora compact drivetrain provides reliable and quiet shifting. The EQ is ready for your first adventure with two alloy Zee cages and a Mini-Wedgie seat bag.

 • Specialized A1 Premium Aluminum frame w/ Women's Endurance Geometry for reliable handling
 • Lightweight FACT carbon fork w/ Zertz delivers precise steering and absorbs road chatter
 • Strong and reliable AXIS Classic wheelset for worry-free performance
 • Specialized Espoir Sport tires w/ double BlackBelt protection are affordable and reliable
 • Shimano Sora compact crankset for lightweight, wide-range gearing
 • AXIS 1.0 brakes offer efficient, confident braking in all conditions
 • Shimano Sora, 9-speed rear derailleur ensures you never miss a critical shift
 • Ready to go with two color-matched alloy Zee cages and matching Mini-Wedgie seat bag
100%x180
Specialized Epic Comp 29

While carbon often gets all the credit, alloy is far from obsolete, especially the M5 premium aluminum with D'Aluisio Smartweld technology found on the Epic Comp Alloy. It's lightweight, stiff, and can also take a beating. But not only that, you also get a redesigned version of the Brain suspension technology that's made the Epic famous.

Race courses have evolved over the past few years. They're more technical, steeper, and simply more challenging to ride. But instead of quivering in our boots, we saw this as an opportunity to make something special—something that both World Cup athletes and XC riders alike can instantly feel the benefit from. We looked at the sum of parts that make a bike handle well, like the head angle, reach, stack, chainstay length, fork offset, etc., and reevaluated all of it. Increasing the reach made a bike that was more stable at speed and generally more comfortable to ride. Dropper posts? Yep, those fit, and not just a short-travel XC option, but full-length droppers that fit in the 30.9mm seat tube. Head angle? We slacked that out, but not without evaluating the overall handling package. It now lands on a custom offset, 42mm fork that works with the slacker head angle in order to behave itself in tight corners and through switchbacks.

Next comes the redesigned Brain technology, Brain 2.0. The Brain changed the way the bike world looked at suspension, both its inefficiencies and benefits alike. And oh was it good. It won races and put a flag in the ground for us as a true leader in innovation and suspension development, but we knew that we could make it better. Simple physics told us that, by moving the Brain closer to the rear axle, it would be in the most sensitive spot. And after countless hours with the RockShox team, the new Brain became more than just a slight upgrade. It's totally new. Now, it reacts seamlessly to bump forces, it has much more consistent damping performance, and finally, it integrates the hoses into the suspension links. This, in turn, improves oil paths, and it creates an incredibly sleek package that outperforms anything on the market.

At the heart of the construction, you'll find our M5 alloy with the exclusive D'Aluisio Smartweld Technology, which strategically places more welding material where it's needed, resulting in an aluminum bike that's more compliant and considerably stiffer at nearly every tube juncture.

The build of the Epic Comp Alloy is value-packed, featuring an 11-speed SRAM GX groupset, SRAM Level TL brakes, and a Roval Control alloy wheelset. Get ready, because this is going to be Epic.

 • The M5 Premium Alloy frame with D'Aluisio Smartweld technology finally brings you all the benefits of alloy, like durability, in a lightweight package.
 • A RockShox Reba RL fork soaks up the bumps up front, and features both compression and rebound adjustments.
 • An 11-speed SRAM GX groupset handles shifting duties, bringing the convenience of one-by to your XC rig.
100%x180
Specialized Epic Comp 29

You can make one hell of a race whip out of aluminum. At least you can if the material in question is our ultralight M5 premium alloy. It's lightweight, stiff, and can also take a beating. And with the Epic Comp, you also get the latest Brain suspension technology that's made the Epic famous.

FAST STARTS HERE

With more World Championship titles and Olympic medals than anyone can count, the Epic is truly the fastest cross-country bike on the planet. Quick and flat, rowdy and technical, punchy and hard—no matter the course, the ultralight and efficient Epic brings home the win.

HARDTAIL EFFICIENT. FULL-SUSPENSION CONTROL

Suspension should always make you faster—never slow you down with energy-sucking suspension bob. Our ingenious Brain-equipped shocks keep the Epic firm when the trail is smooth, then automatically turns your bike plush the moment your tires meet rocks and roots.

• Race-proven, M5 aluminum chassis and ingenious Brain suspension.

• RockShox Reba RL fork features Motion Control “lock-out” lever.

• SRAM Eagle drivetrain gives you all the gearing you need to tackle the biggest climbs.

100%x180
Specialized Epic Comp Evo 29

If we're being honest with ourselves, alloy has always been at the heart of the EVO family. It's tough, it's stiff, and at least with our bikes, it's pretty damn light. Basically, it embodies everything that's good about mountain bikes, and that's what EVO is all about. But an Epic Comp EVO made out of aluminum? We say, "yeah, it's a perfect fit." And that's because this bike brings all the uphill racing, singletrack-ripping fun you want, and puts it in a durable, on-budget package. So get excited, because this is the most "epic" Epic yet.

Take a look around our office and you're going to see plenty Epics—most of them wearing dropper posts, wider tires and bars, and slightly longer forks. That's because the Epics that we're Frankensteining are not only fast off the start line, they're even better suited to masochistically long rides, multi-day stage races, and fast backcountry missions. At some point, we looked around and said to ourselves, “We should offer this bike, right out of the box, right?” So we did.

So let's dig into the details. First off, the EVO ups the fork travel from 100mm to 120mm. This gives you some relief up front while also slacking-out the front-end by one-degree to 68.5º. Next up, we added a zero-offset dropper post to give you more control on descents, but this design keeps your saddle over the BB on steep climbs. We also put some meat on the tires with a grippy 2.3" Ground Control at the front and a stiffer Fast Trak at the rear with GRID protection at the sidewalls.

The Epic EVO also features our Brain 2.0. The OG Brain changed the way the bike world looked at suspension, and oh was it good. It won races and put a flag in the ground for us as a true leader in innovation and suspension development, but we knew that we could make it better. Simple physics told us that, by moving the Brain closer to the rear axle, it would be in the most sensitive spot. And after some lengthy R&D, it's totally new. Now, it reacts seamlessly to bump forces, it has much more consistent damping performance, and finally, it integrates the hoses into the suspension links. This means that the oil paths are improved, and that creates an incredibly sleek package that outperforms anything on the market.

At the heart of the construction, you'll find our M5 alloy with our D'Aluisio Smartweld Technology that strategically places more welding material where it's needed, resulting in an aluminum frame that's more compliant and considerably stiffer at nearly every tube juncture. It's awesome.

For the build, we spec'd a 12-speed SRAM NX Eagle groupset, SRAM Level TL brakes, and a Roval Control Alloy wheelset.

 • A RockShox Reba RL fork, with 120mm of travel, soaks up rocks, roots, and bumps, and it also features both compression and rebound adjustments.
 • The 12-speed SRAM NX Eagle groupset brings the performance of Eagle at a value anyone can appreciate.
 • An X-Fusion Manic seatpost brings you some much-needed drop for tackling steep descents, but it also features a zero-offset design that keeps your weight over the bottom bracket for the climbs.
100%x180
Specialized Hotrock 24 8-vxl

Your little one might love to ride, but that doesn't mean they'll be doing Trans-Provence this summer. That's why we made our Hotrock 24 with plenty of gear range to tackle the neighborhood hills, and enough front-end travel to ride beginner's trails confidently.

Of course, it also features a lightweight and tough A1 Premium Aluminum frame that's designed to take a hit while they find their legs on the pump track. Chatter and bumps, meanwhile, are handled by the coil-sprung SR Suntour fork's 50mm of travel.

Then there are a whole host of other components that are plenty tough enough to stand up to your little ripper, so you can rest assured that you'll be spending more time riding with your kid and less time waiting in line at the repair counter.

 • Tough, light, and durable, the A1 Premium Aluminum frame is built to stand up to years of tough riding.
 • SR Suntour XCT-JR suspension fork offers 50mm of coil-sprung travel that smooths out bumpy, rough terrain.
 • 24-inch Renegade tires provide plenty of grip both on- and off-road.
100%x180
Specialized HotWalk Balans

Starting early is the key to teaching your young ones the joys of bicycle life, and there's no better way to do so than with our Hotwalk. It's for kids 18 months to 4 years old*, and it's designed for less crashes and more smiles to make learning to ride a bike as easy as can be.

With no pedals or gears, we made the Hotwalk to help your little ripper find their balance by making it as easy as possible to put their feet down. In fact, scooting around with their feet is how the bike moves (outside of gravity), so they'll get used to the feeling of riding without much of the risk. And with a redesigned frame, the new Hotwalk features a lower standover height to accommodate little riders, as well as a longer wheelbase for more stable scooting.

And rather than sticking to a traditional kids' bike sizing style that uses age, we've based our sizes upon inseam. Different kiddos are different sizes at different ages, so inseam solves the "this doesn't look like it'll fit" problem. In other words, if your toddler has an inseam that's between 15 to 18 inches, they'll be able to comfortably ride the Hotwalk and still put both feet flat on the ground.

Even better for you, there isn't much that can break should the bike hit the deck on the pump track, so there's less maintenance than with a "traditional" bike—like airless tires that'll never go flat and an assembly of only two bolts. That's right, you get parental hero status, and they have the time of their lives while learning to ride. Win-win.

*Don't know their inseam (what parent really does)? *The Hotwalk is appropriate for toddlers 18 months to 4 years old. Of course, we recommend flexing some parental discretion on whether your kid has the motor skills necessary to operate a bike.

 • Tough A1 Premium Aluminum frame has a low standover that's made to fit all sizes of little kids.
 • The 12-inch alloy wheels are not only light, but durable enough to take plenty of abuse.
 • The Rhythm Lite Airless tires will never go flat, allowing your little ripper to scoot around on- and off-road worry-free.
100%x180
Specialized Levo HT 29 NB

If speed is at the top of your wish list, there's no better tool than the Turbo Levo Hardtail 29. It takes the fun, efficiency, and speedy characteristics of our 29er hardtails and adds our Turbo technology to crank-up the speed along every part of the trail.

First and foremost, it has all of the speed and nimble handling that our hardtail trail bikes are known for—an easy fit, ultra-short chainstays for nimble handling, and a low bottom bracket that makes the bike feel glued to the trail. In other words, it rides like an awesome mountain bike first and foremost—what would be the point, otherwise? Then comes our efficient and powerful Specialized e-Bike technology, along with an integrated battery and motor. This year, however, you'll also see some updated software that increases the motor's efficiency, plus an M5 Premium Aluminum frame.

The exclusive, Rx trail-tuned motor smoothly and quietly brings added power to the pedals to make climbing the steepest of trails nearly effortless. The output, meanwhile, is fully adjustable in order to conserve energy. Lastly, our new, custom Specialized 1.2E motor features instant pedal engagement, so you get immediate power the moment you need it and consistent torque throughout the entire cadence range This makes for the most efficient use of power on the trail, and more importantly, it creates the feel of a capable trail bike.

At the battery, you'll find that it's fully integrated with the down tube and easily removable for quick charging or swaps. It has a lengthy lifespan for hitting long, out of the way trails and, along with the motor, is strategically placed for optimal weight distribution. The Mission Control app, meanwhile, gives you full control of the bike's tech, while an integrated Trail Display shows all of the ride metrics you need.

This version also has a build kit focused on the intersection of durability and performance, with an SR Suntour XCM32 fork with size-specific travel up front, Shimano hydraulic disc brakes, and a one-by Shimano groupset that controls shift and drivetrain duties.

 • M5 Premium Aluminum construction is paired with our Trail 6Fattie Geometry and a hardtail design to support a ride that provides slack, confident handling, maximum efficiency, and tons of speed. The frame also features an integrated battery mount at the down tube for fast and easy battery removal, plus a forged and braced motor mount at bottom bracket. This keeps the aesthetic streamlined and the weight distribution perfectly balanced. Lastly, you'll find fully enclosed internal cable routing for a clean look and even cleaner cables, and internal routing for an alloy dropper post.
 • The Levo’s Specialized 1.2E motor is fully integrated with the frame, and it's also been custom-tuned for trail riding. It intuitively reacts to the force of your pedaling, so the harder you pedal, the more power it delivers. And with an internal belt drive design, it does this without added vibration for the smoothest and most silent ride possible.
 • The Specialized M1-400 battery features an integrated Trail Display and ANT+/Bluetooth® module with Mission Control App connectivity. It houses 400Wh of trail-taming juice, and is neatly integrated into the down tube.
100%x180
Specialized Levo HT 29 NB

The Turbo Levo Hardtail takes everything that makes a speedy 29er fun and efficient…and then makes it even better How? Turbo technology. Our 1.2 E motor lends a powerful and natural-feeling boost to your pedaling efforts. This is a bike built to take your trail riding up a gear, without exerting all that extra effort.

THE RIDE COMES FIRST

The Turbo Levo Hardtail has all of the speed and nimble handling that our trail bikes are known for—an easy fit, ultra-short chainstays for nimble handling, and a low bottom bracket that makes the bike feel glued to the trail. In other words, it rides like an awesome mountain bike first and foremost—what would be the point, otherwise?

SMOOTH AND NATURAL POWER

The Turbo Levo Hardtail’s 1.2 E motor smoothly and quietly adds power to your pedals and makes climbing the steepest of trails nearly effortless. Plus, you can adjust that power output, to conserve energy and get the most miles from every charge. Our custom motors also feature instant pedal engagement, so you get immediate power the moment you need it and consistent torque throughout your entire cadence range.

• M5 premium aluminum frame is light yet strong, nimble yet confident.

• Smooth, natural power assist courtesy of our custom motors and software.

• 100mm of suspension courtesy of an SR Suntour XCM32 29er suspension fork.

100%x180
Specialized P3

The P.Series P.3 doesn't put out fluff and sparkly stuff. It simply delivers a bombproof ride quality that mixes advanced technology and top-shelf materials with geometry that's proven in the street, park, and dirt.

It comes equipped with a Manitou Circus Sport fork up front, beefy Stout DJ cranks, powerful Tektro hydraulic brakes, and a construction that leaves no precaution unchecked. The P.3 can ride it all, from dirt to street.

 • The frame is constructed from A1 premium aluminum in order to keep the overall weight at a minimum, while also ensuring that the bike is plenty tough to take a hit. And when it comes to cool features that make the difference, you get forged horizontal dropouts and integrated chain tensioners to keep the rear wheel locked in place, ISCG 05 to run chainguides, and a tough, forged shell surrounding the PF30 bottom bracket.
 • Manitou Circus Sport features 100mm of air-sprung travel and stiff 32mm stanchions. You also get Manitou's acclaimed TPC rebound damper and a stiff, sturdy 15mm thru-axle.
 • The Tektro hydraulic disc brakes slow you down when you need it most, but stay out of the way for even them most creative tricks.
100%x180
Specialized Pitch Comp 650b

Over the course of your rides, you've surely felt the call of a trail or two along the way. And as long as you're on an ill-equipped bike for the occasion, this call goes unanswered. That's a bummer, or rather, it was until now. With the Pitch Comp, you get a bike that features an even temperament for whatever kind of terrain you're up for riding. It has a light aluminum construction that's durable and compliant, while our Sport Trail 27.5 Geometry ensures that you'll remain both comfortable and confident over any terrain. Add in corrosion-resistant hardware and plenty of front suspension, and you'll be ready to ride wherever your will takes you.

 • The frame is constructed from lightweight A1 Premium Aluminum in order to provide a compliant, durable platform to support our acclaimed Sport Trail 27.5 Geometry. Combined, you get a bike that's extremely versatile, making it equally capable on the climbs and descents.
 • Custom SR Suntour 27.5 fork features our Multi-Circuit Damping technology to eliminate any "pogo" effect by delivering 80/100mm (size-specific) of hydraulic damped suspension and rebound that smooths out rough terrain.
 • The smooth-shifting 9-speed Shimano Acera rear derailleur, combined with an 11-34t cassette, has the bike ready to climb just as well as it rolls along the flats.
100%x180
Specialized Pitch Expert 650b

Nothing quite beats the thrill of mountain biking, and the Pitch Expert is the perfect way to get introduced to the feeling. Its hardtail design makes climbing a breeze, while also making descending an agile, fun-filled affair. Our Sport Trail 27.5 geometry, meanwhile, keeps you comfortable and confident on a variety of terrain, and the Shimano component spec keeps you rolling for miles, with minimal maintenance. It's time to get out there and have some fun.

 • The frame is constructed from lightweight A1 Premium Aluminum in order to provide a compliant, durable platform to support our acclaimed Sport Trail 27.5 Geometry. Combined, you get a bike that's extremely versatile, making it equally capable on the climbs and descents.
 • Custom SR Suntour 27.5 fork features our Multi-Circuit Damping technology to eliminate any "pogo" effect by delivering 80/100mm (size-specific) of hydraulic damped suspension and rebound that smooths out rough terrain.
 • The Shimano Deore rear derailleur provides crisp, reliable shifting that you can count on when the going gets rough. With it, you'll be able to precisely move through the wide, 11-34t gear range, to make climbing hills almost as easy as rolling on the flats.
100%x180
Specialized Pitch Sport 650b

It's been said that variety is the spice of life, and the same could be said for riding. After all, life's too short to spend all of your time out on the bike path. It's time to grab your ride by the horns, take it out of the city, and let it roam free. It's time to get on a Pitch Sport. We built it with an aluminum construction that's durable and compliant, while our Sport Trail 27.5 Geometry ensures that you'll remain both comfortable and confident when your wheels hit the dirt. And with corrosion-resistant hardware, and dependable brakes, this Pitch is ready to take you wherever you need to go.

 • The frame is constructed from lightweight A1 Premium Aluminum in order to provide a compliant, durable platform to support our acclaimed Sport Trail 27.5 Geometry. Combined, you get a bike that's extremely versatile, making it equally capable on the climbs and descents.
 • Custom SR Suntour 27.5 fork pairs a coil spring with our Multi-Circuit Damping technology to eliminate any "pogo" effect by delivering 80/100mm (size-specific) of hydraulic damped suspension and rebound that smooths out rough terrain.
 • A Shimano Acera rear derailleur controls the rear shifting with durable aplomb. It shifts along a wide gear range, 11-34t, so you can ride confidently knowing that you'll always have the right gear for the hill at hand.
100%x180
Specialized Pitch Sport Dam 650b

It's been said that variety is the spice of life, and the same could be said for riding. After all, life's too short to spend all of your time out on the bike path. It's time to grab your ride by the horns, take it out of the city, and let it roam free. It's time to get on a Women's Pitch Sport. We built it with an aluminum construction that's durable and compliant, while our Women's Sport Trail 27.5 Geometry ensures that you'll remain both comfortable and confident when your wheels hit the dirt. And with corrosion-resistant hardware, dependable brakes, and the ability to mount a kickstand, this Pitch is ready to take you wherever you need to go.

 • The frame is constructed from lightweight A1 Premium Aluminum in order to provide a compliant, durable platform to support our acclaimed Sport Trail 27.5 Geometry. Combined, you get a bike that's extremely versatile for both climbing and descending.
 • Custom SR Suntour 27.5 fork pairs a coil spring with our Multi-Circuit Damping technology to eliminate any "pogo" effect by delivering 80/100mm (size-specific) of hydraulic damped suspension and rebound that smooths out rough terrain.
 • The smooth-shifting 9-speed Shimano Acera rear derailleur, combined with an 11-34t cassette, has the bike ready to climb just as well as it rolls along the flats.
100%x180
Specialized Rhyme FSR Comp Carbon

If you can't benefit from more control when you're hammering on the trail, we'll have what you're drinking, because control is the name of the game for serious trail riding. For the rest of mere mortals, though, there's our Rhyme FSR Comp Carbon 6Fattie. It features our all-new 6Fattie Wheel System that takes 650b wheels and wraps them in 3.0" tires. The result? Levels of traction, control, and floatation that will shake your idea of trail riding to the core. To set things over the top, the bulk of the frame is constructed from FACT 9m carbon fiber in order to provide an ultra-lightweight, strong, and stiff frame. The carbon molding process also allowed us to revolutionize how you carry your trail essentials with the all-new SWAT Door found at the down tube. This compartment will fit a tube, a tool, and pump without rattling or compromising the structural integrity of the frame. And when you factor in a women's specific build spec that mixes some of SRAM and Shimano's most durable components, a pressure-relieving Women's Myth saddle, and our control-boosting Trail 6Fattie Geometry, you have one of the most forward thinking bikes that we've ever made. Change the way you ride.

 • The FACT 9m carbon fiber Trail Chassis with a Rhyme FSR 6Fattie M5 alloy rear end with 148mm spacing blends stiffness with light weight to reach the pinnacle of efficiency, while fully enclosed cable routing and an integrated SWAT Door create exceptional handling and zero-hassle storage. The frame also features our Trail 6Fattie Geometry that adds to confidence, fit, and performance.
 • Connected with our FSR 6-Pack Linkage, a custom FOX FLOAT Performance rear shock features AUTOSAG for easy setup and 135mm of plush, adjustable suspension, while our Women's Rx Tune provides a more supple, responsive, and efficient feel for climbing up and descending down the trail.
 • 29mm-wide Roval 650b wheels are hand-built to provide the perfect tension and a longer lifespan, while an ultra-wide alloy design allows for higher tire volumes that decrease deflection in order to provide more stability and increased traction.
 • Every component and touchpoint of the bike, from the handlebars to saddle to the crankarm length, is tailored for both women and rider size.
100%x180
Specialized Riprock 24

Dirt, street, trails—the Riprock 24 doesn't fit neatly into any one box. It's purpose-built for fun, no matter how your little tike decides to ride it.

With a pair of our ultra-wide, 2.8-inch tires and comfortable, confident geometry, smiles are going to be guaranteed. That's because the big tires and 24-inch wheels provide heaps of traction, control, and confidence over any terrain, while a bump-eating, coil-sprung suspension fork will make quick work of absorbing any rough stuff.

Throw in a set of powerful, low maintenance mechanical disc brakes and a low standover that makes getting the perfect fit a total breeze, and your little munchkin has a bike that's going to make every kid in the neighborhood want to rip and rock around the neighborhood till the sun goes down.

 • The A1 premium aluminum frame is lightweight and built to withstand the tough use by kids, while the geometry features an ultra-low standover that makes it easy for your little ones to fit on and grow with the bike.
 • Custom SR Suntour XCT fork features a sturdy construction and a coil spring that delivers 70mm of bump absorbing travel.
 • The 2.8-inch Big Roller tires not only ensure exceptional traction, but also offer greater ride quality, stability, and loads of fun.
100%x180
Specialized Riprock Coaster 12

With our Riprock Coaster 12, riding gets boiled down to its simplest element—fun. And to make sure of it, we designed the bike with tons of cool features that are easy for your little ones to use, like a coaster brake for simple stopping, wide 12x2.3" tires that increase stability and confidence, and tough components that will stand up to years of abuse. It's the perfect bike for your little ripper to start getting out on the trail with—we just wish that we had one when we were kids.

 • The A1 premium aluminum frame is lightweight and built to withstand the tough use by kids, while the geometry features an ultra-low standover that makes it easy for your little ones to fit on and grow with the bike.
 • Steel coaster brake is a reliable, easy to use brake perfect for safe stops and awesome skids.
 • 12x2.3" Rhythm Lite tires deliver tons of traction, comfort, stability, and fun over all types of terrain.
100%x180
Specialized Riprock Coaster 16

With our Riprock Coaster 16, riding gets boiled down to its simplest element—fun. And to make sure of it, we designed the bike with tons of cool features that are easy for your little ones to use, like a coaster brake for simple stopping, wide 16x2.3" tires that increase stability and confidence, and tough components that will stand up to years of abuse. It's the perfect bike for your little ripper to start getting out on the trail with—we just wish that we had one when we were kids.

 • The A1 premium aluminum frame is lightweight and built to withstand the tough use by kids, while the geometry features an ultra-low standover that makes it easy for your little ones to fit on and grow with the bike.
 • Steel coaster brake is a reliable, easy to use brake perfect for safe stops and awesome skids.
 • 16x2.3" Rhythm Lite tires deliver tons of traction, comfort, stability, and fun over all types of terrain.
100%x180
Specialized Riprock Comp 24

Big tires make for big fun, let alone a boost in confidence, control, and traction. And with our Riprock Comp 24, your kid is going to get all of the above at the hands of super fun 2.8-inch tires.

This means that they'll be able to rip around and get their feet wet, trail riding with ease. And with powerful hydraulic disc brakes, they'll be able to do it safely, too. Add to this a full deck of Shimano shift components, plus a custom air-sprung fork, and you have the perfect mountain bike to get your little ones started on a lifetime of shredding.

 • The A1 premium aluminum frame is lightweight and built to withstand the tough use by kids, while the geometry features an ultra-low standover that makes it easy for your little ones to fit on and grow with the bike.
 • Custom SR Suntour XCT fork features 70mm of smooth, air-sprung travel for rough terrain, while a hydraulic lockout will make climbing significantly easier for your little one.
 • The 2.8-inch Big Roller tires not only ensure exceptional traction, but also offer greater ride quality, stability, and loads of fun.
100%x180
Specialized Rockhopper 26

Better performance. Better value. Better Rockhopper. By tapping the fit and handling advantages of pairing each rider with their ideal wheel size and suspension that works its hardest for everyone thanks to our size-specific Rx Tune, we've baked in added performance to the all-new Rockhopper without dialing up the price.

Shimano and MicroSHIFT team up for drivetrain duties with a robust 2x8 drivetrain that can handle everything you're throw down while confident braking from Radius CX7 mechanical disc brakes seals the deal of the century.

 • A heart of gold, presented in our lightweight yet durable Premium A1 Aluminum, the Rockhopper features butted aluminum tubes in order to keep weight low and strength high, all while providing increased standover clearance, slick internal cable routing and dropper-post compatibility. With the goal of making sure that the Rockhopper offers both the best fit and best performance for every person, no matter their measure, we’ve paired each Rockhopper frame size with the optimal wheel size. The result is a Rockhopper to fit every rider and the assurance that every Rockhopper is rolling on the best-handling wheel for its frame size.
 • With Rx Tune on Rockhopper, the SR Suntour XCE brings size-specific travel and spring rates to the show in a performance that’s sure to impress while also ensuring consistent geometry, handling and suspension performance, regardless of frame size.
 • Radius CX-7 disc brakes offer confident, consistent braking in any trail condition.
 • A durable Formula freehub and SunRace 8-speed cassette keep you rolling smoothly without putting up a fuss.
100%x180
Specialized Rockhopper 29

Better performance. Better value. Better Rockhopper. By tapping the fit and handling advantages of pairing each rider with their ideal wheel size and suspension that works its hardest for everyone thanks to our size-specific Rx Tune, we've baked in added performance to the all-new Rockhopper without dialing up the price.

Shimano and MicroSHIFT team up for drivetrain duties with a robust 2x8 drivetrain that can handle everything you're throw down while confident braking from Radius CX7 mechanical disc brakes seals the deal of the century.

 • A heart of gold, presented in our lightweight yet durable Premium A1 Aluminum, the Rockhopper features butted aluminum tubes in order to keep weight low and strength high, all while providing increased standover clearance, slick internal cable routing and dropper-post compatibility. With the goal of making sure that the Rockhopper offers both the best fit and best performance for every person, no matter their measure, we’ve paired each Rockhopper frame size with the optimal wheel size. The result is a Rockhopper to fit every rider and the assurance that every Rockhopper is rolling on the best-handling wheel for its frame size.
 • With Rx Tune on Rockhopper, the SR Suntour XCE brings size-specific travel and spring rates to the show in a performance that’s sure to impress while also ensuring consistent geometry, handling and suspension performance, regardless of frame size.
 • Radius CX-7 disc brakes offer confident, consistent braking in any trail condition.
 • A durable Formula freehub and SunRace 8-speed cassette keep you rolling smoothly without putting up a fuss.
100%x180
Specialized Rockhopper Elite 29

Yep, we just re-read the spec sheet and still can't believe it either. The Rockhopper Elite is one helluva lot of bike.

Air-sprung fork? Let me introduce you to your new friend, Judy. Discerning when it comes to your drivetrain? You'll find no fault—and no grade too steep—with a wide-range Shimano Deore 1x10 drivetrain. Why stop there? We didn't, in order to allow you the pleasure of stopping yourself with Shimano's eager-to-please and oh-so-capable MT200 hydraulic disc brakes.

Each is impressive in their own right, but the magic really lies in how they all come together into a Rockhopper that serves up singletrack with a nice big side of ' Whoah, so that's what a real bike feels like.'

 • A heart of gold, presented in our lightweight yet durable Premium A1 Aluminum, the Rockhopper features butted aluminum tubes in order to keep weight low and strength high, all while providing increased standover clearance, slick internal cable routing and dropper-post compatibility. With the goal of making sure that the Rockhopper offers both the best fit and best performance for every person, no matter their measure, we’ve paired each Rockhopper frame size with the optimal wheel size. The result is a Rockhopper to fit every rider and the assurance that every Rockhopper is rolling on the best-handling wheel for its frame size.
 • A breath of fresh air at this price point—and plenty north of it, RockShox’s Judy SoloAir brings air-sprung sensitivity and performance to the masses with a killer value proposition: more bang, less buck. The TurnKey damper deftly dishes out travel letting you focus on what’s ahead.
 • Shimano's 1x10 wide-range 10-speed Deore shifiting boasts both the pedigree and performance that legends are made of.
 • Tubeless-ready rims and tires keep your options open and traction on-call.
100%x180
Specialized Rockhopper Expert 29

If you're the one in your group that's always getting followed on the trail, the Rockhopper Expert 29 is here to make sure that it stays that way. We built it to be light, durable, and exceedingly capable, but how we did it is far more interesting. It all starts with an alloy construction that'll resist corrosion and take a beating, while the components are purposefully selected to squeeze every last drop of performance for the money. But what we're most proud of is the Rockhopper's Trail 29 Geometry. It features a low bottom bracket, roomy top tube, and short chainstays to keep you ripping and confident both up and down the trail.

 • The frame is constructed from lightweight A1 SL aluminum in order to provide a compliant, durable platform to support our acclaimed Trail 29 Geometry. Combined, you get a bike that's more than efficient on climbs and eager to get down to business on descents.
 • A Manitou M30 29 fork offers 80/100mm (size-specific) of plush, trail taming travel and stiff 30mm stanchions.
 • It's hard to beat the blend of durability, reliability, and performance that the Shimano SLX rear derailleur provides. It's designed to take a hit, and more importantly, its shifting is crisp, precise, and always on the money.
100%x180
Specialized Rockhopper Expert 29

Excuse the brag, but we've really outdone ourselves here. Proving that true trail-taming capability doesn't have to come at an intimidating price, the Rockhopper Expert is the culmination of 30 years of redefining the relationship between value and performance.

Start with a painstakingly engineered Premium A1 Aluminum frame, add in modern geometry that keeps one eye on efficiency and the other on confident capability and you have the rock-solid foundation of our best Rockhopper yet.

Pair that with a parts list that just doesn't quit (...can we get a shoutout for RockShox's Judy SoloAir fork and Shimano's always-in-charge MT200 hydraulic disc brakes?) and you have a tubeless-ready, SRAM Eagle 1x12-equipped Rockhopper that's absolutely prepared to fly.

 • A heart of gold, presented in our lightweight yet durable Premium A1 Aluminum, the Rockhopper features butted aluminum tubes in order to keep weight low and strength high, all while providing increased standover clearance, slick internal cable routing and dropper-post compatibility. With the goal of making sure that the Rockhopper offers both the best fit and best performance for every person, no matter their measure, we’ve paired each Rockhopper frame size with the optimal wheel size. The result is a Rockhopper to fit every rider and the assurance that every Rockhopper is rolling on the best-handling wheel for its frame size.
 • A breath of fresh air at this price point—and plenty north of it, RockShox’s Judy SoloAir brings air-sprung sensitivity and performance to the masses with a killer value proposition: more bang, less buck. The TurnKey damper deftly dishes out travel letting you focus on what’s ahead.
 • Soar up climbs and dive down descents with SRAM's ultra-wide-range SX Eagle 1x12 drivetrain.
 • Tubeless-ready rims and tires keep your options open and traction on-call.
100%x180
Specialized Rockhopper Pro x2 29

If you're ready to take your trail riding to the next level, let us introduce you to your new friend, the Rockhopper Pro 29 with a two-by groupset. We built it to be light, durable, and exceedingly capable, but how we did it is far more interesting.

It starts with our new A1 SL alloy frame that features Boost™ QR 141 spacing for internal cable routing, extra stiffness, and more optimized tube shapes that save weight and clean up the lines of the frame. Lastly, our Sport XC 29 geometry adjusts the reach, angles, and standover height to make for an improved fit across the size range. This is sure to keep you ripping and confident while heading both up and down the trail.

This Rockhopper comes spec'd with Shimano SLX 2x shifting that's simple and worry-free, powerful Shimano hydraulic disc brakes that'll stop on a dime, and a grippy combo of a Ground Control front and Fast Trak Sport rear tires that deliver superior control over almost any kind of terrain.

 • The frame is constructed from lightweight A1 SL Aluminum in order to provide a compliant, durable platform to support our acclaimed XC Sport 29 Geometry. Combined, you get a bike that's more than efficient on climbs and descends just as well.
 • A RockShox Recon RL fork offers 80/90/100mm (size-specific) of plush, trail taming travel, and stiff 32mm stanchions.
 • It's hard to beat the blend of durability, reliability, and performance that the Shimano SLX rear derailleur provides. It's designed to take a hit, and more importantly, its shifting is crisp, precise, and always on the money.
100%x180
Specialized Ruby Sport C2

The Ruby Sport is a quick and efficient FACT carbon bike, with Zertz vibration dampers in the frame and fork, designed to cover long distances with maximum control and comfort. High-quality Shimano 105 11-speed compact drivetrain and AXIS 2.0 wheels keep weight down and performance up.

 • Specialized FACT 9r carbon frame w/ Women's Endurance Geometry, Zertz, and threaded BB
 • Lightweight FACT carbon fork w/ Zertz delivers precise steering and absorbs road chatter
 • AXIS 2.0 wheels provide semi-aero performance with strong, lightweight rims
 • FSA Gossamer Pro BB30 crankset delivers excellent power transfer
 • FSA Gossamer Pro BB30 crankset delivers excellent power transfer
 • Crisp and precise shifting with the always reliable Shimano 105, 11-speed rear derailleur
 • Durable Body Geometry Lithia Comp Gel saddle provides all-day comfort
100%x180
Specialized Ruby X3

The Ruby is a quick and efficient, FACT carbon bike, with Zertz vibration dampers in the frame and fork, designed to cover long distances with maximum control and comfort. High-quality Shimano Sora triple drivetrain and AXIS 1.0 wheelset keep weight down and performance up.

 • Specialized FACT 9r carbon frame w/ Women's Endurance Geometry, Zertz, and threaded BB
 • Lightweight FACT carbon fork w/ Zertz delivers precise steering and absorbs road chatter
 • Tough, AXIS 1.0 wheelset is significantly lighter than comparable-level wheels
 • Shimano Sora triple crankset for lightweight, wide-range gearing
 • AXIS 1.0 brakes offer efficient, confident braking in all conditions
 • Shimano Sora rear derailleur ensures you never miss a critical shift
 • Comfortable, Specialized Body Geometry Women's Riva Comp saddle for all-day riding comfort
100%x180
Specialized Sirrus Comp Carbon

Your road to fitness is filled with determination and steadfast resolve, so why shouldn't your bike support that? With our Sirrus Comp Carbon, you get all of the performance features that you need to hit your goals head-on, and none of them that you don't. In other words, it provides the perfect blend of everyday efficiency and performance. That's why we gave it a high quality FACT 9r carbon construction that's lightweight and extremely responsive. Then there's the crisp and precise shifting that comes at the hands of a microSHIFT & Shimano mix, powerful hydraulic disc brakes, and all the comfort that follows our scientifically tested and engineered Body Geometry components. So as you push yourself to reach your goals, you'll feel more connected to your bike than ever, leaving you feeling that you have the perfect partner on your path to health and wellbeing. 

 • The FACT 9r carbon fiber frame is engineered and designed with our Fitness Geometry, helping you ride more efficiently in a position that will see you riding comfortably, mile-after-mile. 
 • Zertz inserts in the lightweight FACT carbon fiber fork absorb road vibration to make a smoother, more responsive ride, while the Plug + Play fender mounts give you the option to install rain-fighting fenders.
 • Shimano Alivio hydraulic disc brakes dependable braking in any condition—wet, snowy, sandy, or whatever else the road can throw at you.
100%x180
Specialized Sirrus Disc

If your approach to fitness is no-nonsense and straightforward, our Sirrus Disc is for you. It's constructed from a durable, reliable, and light A1 Premium Aluminum, and it features a bombproof assortment of components, like mechanical disc brakes and Shimano shifting, that are sure to get the job done. Sprinkle in some added comfort from our Body Geometry components and a Fitness geometry that lives in the sweet spot between comfort and performance, and you have a bike that'll always be ready to go when it comes time to sweat.  

 • The reliable and sturdy A1 Premium Aluminum frame features rack and fender mounts, allowing you to carry gear or to fend off road spray in inclement weather.
 • An A1 Premium Aluminum fork provides a responsive ride, while the fender and rack mounts give you the option to install rain-fighting fenders and racks that can transport your gear around town.
 • Tektro hydraulic disc brakes are reliable and powerful, putting out dependable stopping power in almost any condition imaginable.
100%x180
Specialized Sirrus Elite

There's nothing elitist about our Sirrus Elite. In fact, it's designed to help anyone along their path to fitness and health. Need proof? How do a durable, lightweight aluminum frame and a FACT carbon fiber fork sound? If you ask us, it sounds like you found your partner in health. But if you need more convincing, let's turn a spotlight on its reliable and precise mix of components from Shimano & microSHIFT that'll always have you in the right gear, or the powerful hydraulic disc brakes that can stop on a dime in any condition. Or lastly, the whole host of scientifically tested and engineered Body Geometry components, from the grips to the saddle, that'll keep you riding in total comfort over the long haul. We're in this together, and the Sirrus Elite will always have your back.

 • The frame was constructed from our E5 Premium Aluminum in order to build a bike with a respectable overall weight and responsive ride quality. It's also been paired with our Fitness Geometry, so you can rest assured that you'll be comfortable along your path to greater fitness. 
 • Zertz inserts in the lightweight FACT carbon fiber fork absorb road vibration to make a smoother, more responsive ride, while the Plug + Play fender mounts give you the option to install rain-fighting fenders.
 • Shimano M315 hydraulic disc brakes will have you stopping at a moment's notice in any imaginable condition.
100%x180
Specialized Sirrus Elite Disc

The Sirrus Elite Disc with Fitness Geometry provides flat bar handling so you can ride faster on longer rides, yet be stable and quick in town. The hydraulic disc brakes mean you'll have confidence to ride regardless of the weather or what you're carrying on your racks.

 • E5 Premium Aluminum frame w/ Fitness Geometry built for speed and versatility
 • FACT carbon fork w/ Zertz provides lightweight and smooth handling
 • Specialized Espoir Sport Reflect, 700x30c tires for performance and visibility
 • Specialized Body Geometry Targa, lock-on grips w/ integrated bar end for no-slip performance
 • Tektro Gemini, hydraulic disc brakes for maximum stopping power
 • Shimano Sora, 9-speed derailleur for crisp, no-hassle shifting
 • Body Geometry Targa Sport saddle w/ steel rails for all conditions comfort
100%x180
Specialized Sirrus Sport

As you push yourself towards your fitness goals, you need a partner that you can count on, and we're happy to say that the Sirrus Sport fits the bill. It's constructed from a durable, reliable, and light A1 Premium Aluminum, and it features a bombproof assortment of components that are sure to get the job done. Sprinkle in some added comfort from our Body Geometry components, like the grips and saddle, and a Fitness geometry that lives in the sweet spot between comfort and performance, and you have a bike that'll always be ready to go when it comes time to sweat. 

 • The reliable and sturdy A1 Premium Aluminum frame features rack and fender mounts, allowing you to carry gear or to fend off road spray in inclement weather.
 • FACT carbon fiber, alloy steerer/crown, post mount disc, and the Plug + Play fender mounts give you the option to install rain-fighting fenders
 • Shimano M315 hydraulic disc brakes will have you stopping at a moment's notice in any imaginable condition.
100%x180
Specialized Sirrus Sport Disc

Fitness is not a fad, and the Sirrus proves you're taking your fitness journey seriously. The Sirrus Sport Disc combines our premium aluminum frame with a reliable component package and powerful disc brakes to deliver a comfortable and fast ride. As you push yourself to reach your goals, the Sirrus will be a powerful ally to have on your health and wellbeing team.

 • The reliable and sturdy, A1 Premium Aluminum frame features rack and fender mounts, allowing you to carry gear or to fend off road spray in inclement weather.
 • Wide and stable-handling 700x32mm Specialized Nimbus Reflect tires have a fast and smooth tread, reflective sidewall, and feature Flak Jacket puncture protection.
 • The frame is engineered and designed with Fitness Geometry, helping you ride more efficiently in a position that will see you riding comfortably, mile-after-mile, while the Body Geometry Targa Sport saddle is designed for fitness riders and assures blood flow to sensitive arteries.
 • Reflective graphics are strategically located on the bike in order to increase your visibility to other riders and motorists in low-light conditions.
100%x180
Specialized Sirrus Sport V-Brake

Combining the heart of the world's best road bikes with a flat-bar, urban-friendly form, Sirrus Sport redefines the notion of versatility. A lightweight alloy fork and 9-speed Shimano gearing means lighter weight and greater efficiency over varied terrain.

 • Super light A1 Premium Aluminum fully-manipulated frame with integrated headset offers a great ride and versatility with rack/fender mounts, and wide tire clearance
 • Sturdy alloy fork with steel steerer with fender/rack mounts for the ultimate multi-purpose bike
 • Sirrus double-wall, machined rims for strength and reliable braking; plus alloy, sealed cassette hub with stainless spokes
 • Flak Jacket protection and a grooved tread make the Specialized Nimbus tires perfect for city or open road use
 • Triple crankset plus 9-speed Shimano drivetrain for wide-range gearing and spot-on shifting; plus chainguard for peace of mind
 • Body Geometry Targa gel grips alleviate hand pain and tingling fingers for all-day riding comfort
 • Body Geometry Targa Sport fitness saddle is sporty, light, and comfortable for all types of riding
100%x180
Specialized Sirrus X 2.0

Sirrus X is your ticket to riding more, and to places you never imagined possible. It's a comfortable, capable, "let's do stuff" kind of bike that will inspire you to ride more than you ever have before. With bigger, confidence inspiring tires, a slightly more upright riding position, a super intuitive one-by drivetrain, and plenty of mounts for racks and fenders —it's more than just a solid partner on pavement. Sirrus X is a dialed option when it's time to hit some gravel. We've also equipped every Sirrus X with next-level comfort from our scientifically tested and ergonomically engineered Shared Platform Body Geometry saddle, handgrips, and pedals.

 • Lightweight A1 Alloy frame with clean internal cable routing, 3.5lbs (1.7kg) lighter than our Crosstrail Hydro model.
 • Maxiumum control through hyper intuitive shifting with 1x8 wide range gearing, and powerful hydraulic disc brakes.
 • Float over rough stuff with fast rolling Specialized Pathfinder 42c tires featuring proprietary Gripton rubber compound.
100%x180
Specialized Sirrus X 2.0 ST

Sirrus X is your ticket to riding more, and to places you never imagined possible. It's a comfortable, capable, "let's do stuff" kind of bike that will inspire you to ride more than you ever have before. With bigger, confidence inspiring tires, a slightly more upright riding position, a super intuitive one-by drivetrain, and plenty of mounts for racks and fenders —it's more than just a solid partner on pavement. Sirrus X is a dialed option when it's time to hit some gravel. We've also equipped every Sirrus X with next-level comfort from our scientifically tested and ergonomically engineered Shared Platform Body Geometry saddle, handgrips, and pedals.

 • Lightweight A1 Alloy frame with clean internal cable routing , 3.5lbs (1.7kg) lighter than other bikes in this class.
 • Maxiumum control through hyper intuitive shifting with 1x8 wide range gearing, and powerful hydraulic disc brakes.
 • Float over rough stuff with fast rolling Specialized Pathfinder 42c tires featuring proprietary Gripton rubber compound.
100%x180
Specialized Sirrus X 3.0

Sirrus X is your ticket to riding more, and to places you never imagined possible. It's a comfortable, capable, "let's do stuff" kind of bike that will inspire you to ride more than you ever have before. With bigger, confidence inspiring tires, a slightly more upright riding position, a super intuitive one-by drivetrain, and plenty of mounts for racks and fenders —it's more than just a solid partner on pavement. Sirrus X is a dialed option when it's time to hit some gravel. We've also equipped every Sirrus X with next-level comfort from our scientifically tested and ergonomically engineered Shared Platform Body Geometry saddle, handgrips, and pedals. Here's to your new life on two wheels.

 • Even lighter (1.6 lbs/.8kg) and faster thanks to an added A1 alloy fork.
 • Wide Range 1x9 Microshift Advent shift system gives excellent range with a clutch system to keep the chain on over harsh bumps.
 • More powerful hydraulic brakes and premium 2 piece crank design for enhanced braking power and durability in tough conditions.
100%x180
Specialized Status 140

Sure, you can decide to buck the status quo, or you could just huck it. We chose the latter with the all-new Status 140. The result? Not just a new bike, but an entirely new platform that's changed our whole understanding of what a do-it-all bike can actually do.

But what's with the different-sized wheels? So glad you asked. Take the smaller wheelbase and shorter chainstays made possible by having a 27.5-inch rear wheel and pair them with the increased traction and rolling speed made possible by a 29-inch wheel up front, and you've got a bike that's ready to throw down.

Or, think of it as the ability to flick right but plow left into a tech-y switchback, straight-line it through that longer-than-you-thought stretch of chunder without breaking a sweat, and throw down some serious flair on your local flow trail, all in one nice, tight package. The Status 140 also adopts our Style-Specific Sizing that not only lets you find the right fit, but also get your desired reach and wheelbase to really let your preferred handling characteristics come alive.

 • Focused on fun and featuring our Mixed-Wheel Trail Geometry, the Status frameset is a fewer frills, all thrills FSR delivery system crafted from our hard-charging—and hard-wearing—M5 alloy and is designed not only to take a hit, but keep asking for more.
 • Fox’s FLOAT 36 Rhythm calls the venerable Grip damper into service in the name of rowdy riders everywhere, offering impressively controlled travel with plenty of trail-feel that puts confidence on speed dial. The two-position Sweep adjustment ensures the FLOAT 36 Rhythm is right at home dealing out its 140-millimeters of travel in just about any environment while 36-millimeter stanchions promise plenty of stiffness for precise handling at the limit.
 • Quality suspension unlocks some serious free speed, so to slow it all down, we tasked SRAM’s proven Code R brakes with stopping duties. Forged four-piston calipers offer serious stopping power, while 200-millimeter rotors on both ends of the bike promise plenty of fade-free bite when it matters.
100%x180
Specialized Stumpjumper FSR Comp 6Fattie

To squeeze every last ounce of fun out of the trail, you need a bike that can take a hit and dish it right back out ten-fold. In other words, you need the Stumpjumper FSR Comp 6Fattie. It features a M5 alloy construction that's lightweight and durable, but what we're most excited to debut is our all-new 6Fattie Wheel System. It takes 650b wheels and wraps them in 3.0" tires in order to achieve levels of traction, control, and floatation that will shake your idea of trail riding to the core. And when you combine a mix of SRAM and Shimano's most durable components with a our 6Fattie Trail Geometry that maintains a roomy top tube, ultra-short chainstays, and a slacked out front end, you're looking at the future of trail bikes.

 • M5 alloy Trail Chassis with Stumpjumper FSR 6Fattie M5 alloy rear end with 148mm spacing proved to be the right material for the job, allowing a lightweight, durable frame with a low and slack geometry that's equal parts snappy and efficient on climbs and descents. It also allowed us to incorporate our revolutionary 6Fattie wheels and tires without compromising on our hallmark short chainstays that provide unrivaled handling and climbing prowess.
 • Connected with our FSR 6-Pack Linkage, a custom FOX FLOAT Performance DPS rear shock features 135mm of plush, adjustable suspension, while our Rx Trail Tune provides a more supple, responsive, and efficient feel for climbing up and descending down the trail.
 • FOX 34 Plus Peformance fork provides 150mm of trail-eating travel. It accepts 15mm thru-axles for added responsiveness and strength, while its three-position compression adjust puts out the perfect ride quality for every stage of the trail.
 • 650bx3.0" 6Fattie Purgatory tire features a perfectly sized contact patch for life-changing levels of traction and floatation, all without sacrificing climbing efficiency or descending prowess.
 • 650bx3.0" 6Fattie Ground Control tire features the perfect contact patch size to traction and floatation in the corners and while climbing.
 • Command Post IRcc seatpost features 12 positions of up to 125mm of height adjustability for a more customizable position, ultimately resulting in more control and increased handling on both climbs and descents.
100%x180
Specialized Stumpjumper FSR Comp EVO 29

Let's get something clear, the Stumpjumper EVO Comp Alloy 29 isn't a "normal" trail bike. It's built to get gnarly, and there's no real way around that. It has a slacked-out front-end and a longer top tube, so the EVO has heavier steering, exceptional front-end traction, and it begs you to boost every lip and do cutties as often as possible. And with all the speed that 29ers are known for, you're going to be able to bomb down trails that you thought you couldn't touch without a full-blown DH rig. When the goin' gets rowdy, the rowdy get goin'.

What exactly is "EVO" for? EVO is for the shredders—the gnarliest trail riders who live for gravity riding. Big drops, huge kickers, rocks, roots—whatever you throw at it, the Stumpjumper EVO can handle it. EVO uses the same style-specific sizing that's featured on our Demo. This sizing lets you choose the bike that fits the way you ride—not just by the seat tube measurement like with most bikes—and it narrows things down to two sizes, S2 and S3. These are longer, lower, slacker, and have seat tube and head tube heights that allow you to choose the size that best suits your style and terrain.

Our other design goal was simple—build the ultimate trail bike, one that feels telepathic. And it turns out that this feeling all comes down to stiffness. Think of it this way: when the frame's telling your hands one thing and your feet another, your brain gets confused with the imbalance and the bike feels unstable. In order to fix this, we had to get to work on dialing-in the materials and shapes.

We continued down the suspension path with a custom Rx Trail Tune on both the fork and rear shock. Suspension performance is highly dependent on frame, wheel, and rider size, so we use our Rx Tune to get each bike to land in the middle of the adjustment spectrum, and this gives you the biggest possible range to fine-tune your ride. Another focal point of the tune was matching the suspension characteristics between wheel sizes—we developed a specific Rx Tune for each platform. So, no matter what wheel size you prefer, you'll get perfectly linear suspension.

Steps were also taken to make this bike easy to live with. Threaded bottom brackets make a triumphant return, and we made room for up to a 2.8" tire. You're also free to run whatever aftermarket rear shock you want, since we're using standard metric shocks. And customization is furthered with a Flip Chip that lets you to dial-in your Stumpy to your riding style. Switch it from High to Low and it drops your bottom bracket 6mm and slackens the head tube by half-a-degree. Little details also jump out to surprise you, like a newly designed ribbed chainstay protector that makes chain slap a thing of the past and nearly silences the drivetrain.

The build here keeps the "EVO" theme going, with ready-to-shred parts like a FOX DPX2 rear shock (140mm of travel), FOX Rhythm 36 fork (150mm of travel), SRAM Code R brakes, and Roval Traverse 29 alloy wheels. And when you top it off with SRAM's NX Eagle drivetrain, you'll have no problem getting it to the top of the runs, either.

 • With its M5 alloy frame, 29 Trail EVO geometry, and 140mm of travel, the Stumpjumper EVO Alloy has been purpose-built to shred the most gravity-defying trails.
 • A FOX 36 Rhythm fork handles suspension duties up front, with stiff stanchions and plenty of adjustability.
 • The SRAM Code R brakes, with their four-piston calipers, bring some of the best stopping power out there. So, when that hard right turn or mid-trail feature sneaks up sooner than you thought, you'll still have time to scrub some speed.
100%x180
Specialized Tarmac Comp Carbon

The Tarmac Comp is a pure and unbridled race machine. It climbs effortlessly, descends confidently, and sprints ferociously. Bottom line, you'll be faster on this bike. With a Shimano Ultegra 11-speed drivetrain for flawless shifting, it can handle weekend races and long days in the saddle perfectly.

 • FACT 9r carbon frame is ultra-stiff and lightweight for pure speed
 • Fulcrum S4 wheelset is a fast rolling, lightweight all-around performer
 • Specialized Turbo Pro, 700x23c tires offer grip and fast rolling speed
 • Turn Zayante compact crankset delivers excellent power transfer and consistent shifting
 • Shimano Ultegra brakes offer expert brake power and modulation
 • Shimano Ultegra, 11-speed rear derailleur is lightweight w/ smooth and crisp shifting
 • Body Geometry Toupé Comp Gel saddle w/ hollow Cr-Mo rails for comfort without compromise
100%x180
Specialized Turbo Levo FSR 29

Fun. It's a feeling we're always trying to maximize, which is why we created the all-new Turbo Levo. It rides just like a modern trail bike should, and it delivers you the power to ride more trails at a price that won't leave you destitute, living in a van down by the trailhead.

This Turbo Levo benefits from what we learned while designing the latest Stumpjumper. Case in point is the new Sidearm frame design that gives the bike an exceptional stiffness-to-weight ratio. Now, it’s stiffer and has a lower-slung frame that’s more capable on tough descents, even easier to maneuver in technical terrain, and uses less battery power. We’ve also lengthened the reach, kept the chainstays nice and short, slacked out the head angle, steepened the seat angle, and maintained a low center of gravity. You’ll also find a new Flip Chip that lets you adjust the bottom bracket height and head angle in a matter of minutes. It’s dialed.

We also managed to increase battery capacity. The bike now gets more distance out of every full charge via a new Specialized M2-500 battery with 500 Wh. The Smart Control feature, available with our Mission Control App, lets you set the power assist to last for either the duration of your ride or until you reach a point you’ve defined yourself. Battery status is now always on view, too, with both the new Turbo Connect Unit and the optional handlebar-mounted Turbo Connect Display.

At the motor, we cut weight with a new magnesium-bodied Specialized 2.1 motor that amplifies your input by up to 410% with absolutely no awkward surges in power. Our engineers in Switzerland devoted years to making this a reality by creating custom software that drives the most cutting-edge motor in its class. And for the suspension, we redesigned it to give you even more control where you need it most. The initial travel is supple, but we added more mid-stroke support, so there’s no wallowing about or blowing through your 150mm of suspension travel on big hits and drops.

This Turbo is also the smartest and best-connected e-MTB to date. Our Turbo Connect Unit is at the center of the top tube, and it connects the bike, via ANT+ and Bluetooth®, to both the outside world and the Turbo Connect Handlebar Display (available aftermarket). Speaking of which, the latest version of the Mission Control App now has more features and is simpler to use than ever before. It lets you easily custom-tune nearly every aspect of the bike, monitor your power use, control your range, perform basic system diagnoses, record and upload rides—there’s even a new Shuttle Mode feature that takes the sting out of long climbs by giving you maximum motor support with less required effort at the pedals.

When it came to components, we focused on delivering tons of fun at a tremendous value. This boils down to features like a RockShox Sektor RL fork and Deluxe RT rear shock, tough 29-inch alloy wheels cased in Butcher 2.6-inch tires, SRAM NX/S700 11-speed shifting, SRAM Level T brakes, and an M5 alloy frame.

 • The completely redesigned alloy Levo frame features an M5 alloy front- and rear-end, an asymmetrical design, and our 29 Trail Geometry, so it's just the right amount of both capable and comfortable. Kinematics of the frame have also been perfected, along with rider-tuned stiffness. Cable routing is all internal, including that of the Command Post IR, while the battery is fully integrated in the down tube, while the minimalist motor is mounted in a more secure, lighter way.
 • The custom Specialized 2.1 Rx Trail-tuned motor is more efficient, 15% smaller, and 11% lighter than its predecessor. This successfully places it at the top of e-bike motor technology. It has many other features that no other e-bike can touch, like instant engagement, fantastic heat management, a double freewheel design that disengages the gear box when you hit top speed, and silent, smooth, and consistent output—even at max power.
 • This Turbo’s new Specialized M2-series battery features a 500Wh capacity. And, of course, still seamlessly integrated inside the frame and is easily removable, too.
100%x180
Specialized Turbo Vado 1,0 NB

What's the one thing that comes to mind when you think about riding a Turbo? We'll help you if you haven't ridden one yet: A smile! It's the one thing that you can't help but have on your face when you're riding a Turbo, and the Vado 1.0 is no exception.

Beginning with the integrated Specialized 1.2E motor, the Vado proves itself as the ultimate city bike. It features a silently operating design with our Custom Rx Street tune that takes the output and makes it the most usable for the urban environment. Think of it this way: The more power you put out, the more power the motor puts out, and this makes accelerations from a standstill both quick and efficient. The belt driven motor is also smooth, silent, and free of annoying vibrations. Perfect.

For the Vado 1.0, we developed a custom Specialized U1-400 battery that seamlessly integrates into the frame, is lockable, and is easily removable for simplified charging. In other words, with a top speed of 20mph, there's plenty of juice to take you to and from work, make a trip to the grocery store, or to even head over to that new café on the other side of town.

We also developed a custom 2.2-inch smart computer that lets you view your battery level and toggle various ride metrics such as speed, distance, and time. You can also peruse these screens via the custom handlebar remote without ever removing your hands from the bars.

To top off all of these innovative features, we chose a wallet-friendly build for the Turbo Vado 1.0, so it features a range of Shimano 8-speed components and powerful hydraulic disc brakes that stop on a dime.

 • The Vado features a lightweight alloy frame that’s been designed with our Fitness/Transportation Geometry.
 • The Vado’s Specialized 1.2E motor is fully integrated with the frame, and it's also been custom-tuned for city riding. It intuitively reacts to the force of your pedaling, so the harder you pedal, the more power it delivers. And with an internal belt drive design, it does this without added vibration for the smoothest and most silent ride possible.
 • We made the custom 400 Wh battery to be fully integrated with the frame, removable for easy charging, and lockable for added security. It communicates with the display and has multiple modes to maximize the overall efficiency and range.
100%x180
Specialized Turbo Vado 2.0 Dam

Get all of the pedal-assist features you desire at a price that lets you keep your daily cappuccino ritual with the Vado 2.0. Featuring many of the same characteristics as its more expensive siblings, albeit with a little less 'roar' to its motor, the Vado 2.0 is firmly rooted as the ultimate transportation tool for everything from grocery runs to commutes. Remember: Busy lives call for faster bikes.

Beginning with the integrated Specialized 1.2 motor, the Vado proves itself as the ultimate city bike. It features a silent design with our Custom Rx Street tune that takes the output and makes it the most usable for the urban environment—reacting to the amount of force you apply to the pedals. Think of it this way: The more power you put out, the more power the motor puts out, and this makes accelerations from a standstill both quick and efficient. The belt driven motor is also smooth, silent, and free of annoying vibrations. Perfect.

For the Vado 2.0, we developed a custom 460 Wh battery, the Specialized U1-460, that seamlessly integrates into the frame, is lockable, and is easily removable for simplified charging. Depending on your riding style, terrain, and setup, there's plenty of juice to take you to and from work, make a trip to the grocery store, or to even head over to that new café on the other side of town.

We also developed a custom 2.2-inch smart computer that lets you view your battery level and toggle various ride metrics such as speed, distance, and time. You can also peruse these screens via the custom handlebar remote without ever removing your hands from the bars.

To top off all of these innovative features, we chose a wallet-friendly build for the Turbo Vado 2.0. It features a range of Shimano 9-speed components and powerful hydraulic disc brakes that stop on a dime, so the Vado 2.0 is the perfect tool for your busy lifestyle.


100%x180
Specialized Turbo Vado 3,0 NB

If you can characterize your life as on-the-go, busy, or not having enough time, we made a bike for you—the Turbo Vado 3.0. It's made to accommodate busy lives that are always in movement, which is why we took our exclusive, award-winning pedal-assist technology and accelerated it into the future.

Beginning with the integrated Specialized 1.2 motor, the Vado proves itself as the ultimate city bike. It features a silently operating design with our Custom Rx Street tune that takes the output and makes it the most usable for the urban environment. Think of it this way: The more power you put out, the more power the motor puts out, and this makes accelerations from a standstill both quick and efficient. The belt driven motor is also smooth, silent, and free of annoying vibrations. Perfect.

For the Vado 3.0, we developed a custom 460 Wh battery, the Specialized U1-460, that seamlessly integrates into the frame, is lockable, and is easily removable for simplified charging. Depending on your riding style, terrain, and setup, there's plenty of juice to take you to and from work, make a trip to the grocery store, or to even head over to that new café on the other side of town.

We also developed a custom 2.2-inch smart computer that lets you view your battery level and toggle various ride metrics such as speed, distance, and time. You can also peruse these screens via the custom handlebar remote without ever removing your hands from the bars.

To top off all of the innovative features, we chose a worry-free spec on the Turbo Vado 3.0, so it features Shimano 10-speed components, hydraulic disc brakes, racks, and fenders.

 • The Vado features a lightweight alloy frame that’s been designed with our Fitness/Transportation Geometry.
 • The Vado’s Specialized 1.2 motor is fully integrated with the frame, and it's also been custom-tuned for city riding. It intuitively reacts to the force of your pedaling, so the harder you pedal, the more power it delivers. And with an internal belt drive design, it does this without added vibration for the smoothest and most silent ride possible.
 • Custom Specialized U1-460 battery is fully integrated with the frame, removable for easy charging, and lockable for added security. It communicates with the display and has multiple modes to maximize the overall efficiency and range.
100%x180
Specialized Turbo Vado 3,0 NB Dam

If you can characterize your life as on-the-go, busy, or not having enough time, we made a bike for you—the Women's Turbo Vado 3.0. It's made to accommodate busy lives that are always in movement, which is why we took our exclusive, award-winning pedal-assist technology and accelerated it into the future.

Beginning with the integrated Specialized 1.2 motor, the Vado proves itself as the ultimate city bike. It features a silently operating design with our Custom Rx Street tune that takes the output and makes it the most usable for the urban environment. Think of it this way: The more power you put out, the more power the motor puts out, and this makes accelerations from a standstill both quick and efficient. The belt driven motor is also smooth, silent, and free of annoying vibrations. Perfect.

For the Vado 3.0, we developed a custom 460 Wh battery, the Specialized U1-460, that seamlessly integrates into the frame, is lockable, and is easily removable for simplified charging. Depending on your riding style, terrain, and setup, there's plenty of juice to take you to and from work, make a trip to the grocery store, or to even head over to that new café on the other side of town.

We also developed a custom 2.2-inch smart computer that lets you view your battery level and toggle various ride metrics such as speed, distance, and time. You can also peruse these screens via the custom handlebar remote without ever removing your hands from the bars.

To top off all of the innovative features, we chose a worry-free spec on the Turbo Vado 3.0, so it features Shimano 10-speed components, hydraulic disc brakes, racks, and fenders.

 • The Women's Vado frame features a lightweight alloy, step-through frame that that's easy to get on and off of.
 • The Vado’s Specialized 1.2 motor is fully integrated with the frame, and it's also been custom-tuned for city riding. It intuitively reacts to the force of your pedaling, so the harder you pedal, the more power it delivers. And with an internal belt drive design, it does this without added vibration for the smoothest and most silent ride possible.
 • We made the custom 460 Wh battery to be fully integrated with the frame, removable for easy charging, and lockable for added security. It communicates with the display and has multiple modes to maximize the overall efficiency and range.
100%x180
Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ

There's no other e-bike out there with ride quality, range, and power like this, at a weight that's light enough to carry. The Turbo Vado SL 4.0 EQ is best for your daily commute, quick errands and getting around town. Extra-bright, built-in lights in front and back mean you'll see and be seen. DRYTECH fenders keep water and road spray away, and a standard rear rack is always ready for your bags and panniers. This is your go-to for local transportation.

 • Fully integrated and secure Specialized 320Wh downtube battery w/optional Range Extender compatibility for up to 120 miles of range.
 • Specialized SL 1.1 custom lightweight motor, peak 240W / 35Nm, 2x you rider amplification (180% assistance), assist up to 28mph.
 • Turbo SL mounted rear rack, Racktime-compatible for your favorite bags and panniers, and DRYTECH fenders to keep the spray away.
 • Premium lightweight E5 Aluminum frame.
 • Clean internal cable routing, fender/rack mounts, and reflective graphics.
 • Premium hydraulic disc brakes for maximum stopping power.
 • Bright, integrated front and rear lighting to see and be seen.
 • 10-speed Shimano Deore shifting for reliable performance for the long haul.
 • Durable, lightweight alloy wheels paired with fast-rolling, high-grip, Nimbus II Sport Reflect 700 tires with BlackBelt flat protection and reflective accents to increase visibility.
100%x180
Specialized Vado Comp Men

It's a busy world out there, and the sad thing is, it's getting faster all of the time. That's why we recommend faster bikes for busy lives, like the Turbo Vado 4.0. It takes our award-winning, exclusive technology and tailors it in a package that's designed for getting you around your day-to-day life quicker than ever before. It's you, only faster.

Beginning with the integrated Specialized 1.2 motor, the Vado proves itself as the ultimate city bike. It features a silently operating design with our Custom Rx Street tune that takes the output and makes it the most usable for the urban environment. Think of it this way: The more power you put out, the more power the motor puts out, and this makes accelerations from a standstill both quick and efficient. The belt driven motor is also smooth, silent, and free of annoying vibrations. Perfect.

For the Vado 4.0, we developed a custom 500 Wh battery, the Specialized U1-500, that seamlessly integrates into the frame, is lockable, and is easily removable for simplified charging. Depending on your riding style, terrain, and setup, there's plenty of juice to take you to and from work, make a trip to the grocery store, or to even head over to that new café on the other side of town.

We also developed a custom 2.2-inch smart computer that lets you view your battery level and toggle various ride metrics such as speed, distance, and time. You can also peruse these screens via the custom handlebar remote without ever removing your hands from the bars.

To top off all of the innovative features, we chose a worry-free spec on the Turbo Vado 4.0, so it features Shimano 11-speed components, hydraulic disc brakes, racks, and fenders.

 • The Vado features a lightweight alloy frame that’s been designed with our Fitness/Transportation Geometry.
 • The Vado’s Specialized 1.2 motor is fully integrated with the frame, and it's also been custom-tuned for city riding. It intuitively reacts to the force of your pedaling, so the harder you pedal, the more power it delivers. And with an internal belt drive design, it does this without added vibration for the smoothest and most silent ride possible.
 • Custom Specialized U1-500 battery is fully integrated with the frame, removable for easy charging, and lockable for added security. It communicates with the display and has multiple modes to maximize the overall efficiency and range.
100%x180
Specialized Vita Disc ST

Comfortable, fast, and reliable—three words that make the Vita Disc the perfect bike for your fitness plan. Plus, this version has a step through design that makes getting on and off the bike, as well as putting a foot down, a total breeze. Its A1 Premium Aluminum frame was designed around our incredibly comfortable and efficient Women's Fitness Geometry in order to deliver a superb feeling of comfort and control as you work up a sweat. In terms of reliability, this Vita includes a long line of women's-specific components that are hand-selected to give you the best bang for your buck, which means that you can expect things like powerful hydraulic disc brakes and near bombproof wheels. Add it all up, and you get a speedy ride that's just as down to work as you are.

 • The hard-working & sturdy A1 Premium Aluminum frame is light and durable, and it also features rack and fender mounts features for easy portage and dry riding in wet conditions. You'll also find that it's engineered with our Women’s Fitness Geometry, meaning that you’ll go fast with maximum efficiency, but without the discomfort of an aggressive ride position. After all, the more comfortable you are, the longer you’ll ride.
 • Precision steering and handling is delivered via a lightweight and incredibly strong A1 Premium Aluminum fork that also features rack & fender mounts for getting around town.
 • Tektro hydraulic disc brakes give you stopping power that you can believe in, while also reducing hand fatigue while you're braking.
100%x180
Specialized Vita Elite Disc

The Vita Elite Disc combines the efficiency of a road bike with the comfort and confidence that comes from a flat bar, whether you're exercising, commuting, or hitting the open road. A super-light E5 alloy frame and carbon fork, disc brakes for confident and reliable stopping power, plus 9-speed compact drivetrain, delivers smooth, fast, and efficient performance.

 • Versatile, E5 Premium Aluminum frame w/ Women's Fitness Geometry and rack/fender mounts
 • FACT carbon fork w/ Zertz provides lightweight and smooth handling
 • Specialized Espoir Sport Reflect, 700x30c tires for performance and visibility
 • FSA Tempo, 9-speed compact crankset for wide-range gearing
 • Women's Body Geometry Contour grips help alleviate hand pain and tingling fingers
 • Tektro Gemini, hydraulic disc brakes for all-weather stopping power
 • Shimano Sora, 9-speed rear derailleur for no-hassle shifting performance
 • Body Geometry Women's Riva Sport saddle features generous padding for all-day comfort
100%x180
Specialized Vita Elite Disc

With its premium aluminum frame and reliable component package, the Vita Elite Disc is ready to help you reach the next level in your fitness journey. Its Women's Fitness Geometry, coupled with Zertz in the fork and powerful disc brakes, delivers a superb feeling of control and comfort as you work up a sweat.

 • Discover what great ride quality feels like with the lightweight, Specialized E5 Premium Aluminum frame, featuring rack and fender mounts and engineered with Women’s Fitness Geometry. The geometry is designed to ensure you ride more efficiently and comfortably, mile-after-mile as you chase down your fitness goals.
 • The agile and responsive Specialized FACT carbon fork features Zertz inserts to absorb road roughness and give you a smoother ride.
 • Brake with controlled confidence, thanks to Tektro Auriga, hydraulic disc brakes.
100%x180
Specialized Vita Sport Disc ST

When you're on a mission to get fit and healthy, you need a hard-working bike that's up to the task. The premium aluminum frame of the Vita Sport Disc Step Through is fast and handles great, delivering a smooth ride quality. Featuring powerful disc brakes and a quality component package, its Women's Fitness Geometry delivers a superb feeling of control as you work up a sweat, with all the convenience of a step through frame.

 • The hard-working, sturdy, A1 Premium Aluminum frame with rack and fender mounts features Women’s Fitness Geometry—meaning you’ll go fast with maximum efficiency, but without the discomfort of an aggressive ride position. The more comfortable you are, the longer you’ll ride.
 • Steer with precision thanks to a lightweight, A1 Premium Aluminum fork with rack/fender mounts.
 • Brake with controlled confidence, thanks to Tektro Auriga, hydraulic disc brakes.
100%x180
Specialized Vita Sport ST

When you're on a mission to get fit and healthy, you need a hard-working bike that's up to the task at hand. In other words, you need a bike like the Vita Sport Step Through to be your partner in fitness. This version has a step through design that makes getting on and off the bike, as well as putting a foot down, a total breeze. We made it from our A1 Premium Aluminum, so it's plenty tough and responsive, while also remaining incredibly smooth and comfortable. The latter of which is furthered by unique features like our Women's Fitness Geometry and a whole host of women's-specific components. You'll also find that it has nice, wide tires for added grip, traction, and control, as well as powerful hydraulic disc brakes and mounts for things like fenders and racks. Push it as hard as you want—the Vita will always have your back when it comes time to sweat.

 • The hard-working & sturdy A1 Premium Aluminum frame is light and durable, and it also features rack and fender mounts features for easy portage and dry riding in wet conditions. You'll also find that it's engineered with our Women’s Fitness Geometry, meaning that you’ll go fast with maximum efficiency, but without the discomfort of an aggressive ride position. After all, the more comfortable you are, the longer you’ll ride.
 • Precision steering and handling is delivered via a lightweight and incredibly strong A1 Premium Aluminum fork that also features rack & fender mounts for getting around town.
 • Shimano M315 hydraulic disc brakes give you stopping power that you can believe in, while also reducing hand fatigue while you're braking.
100%x180
Strömstad Lådcykel Plus4 Mittmotor

Strömstad lådcykel med mittmotor och hydrauliska skivbromsar. 

En Strömstad lådcykel med elmotor är lösningen för dig, oavsett om barnen ska transporteras säkert till och från dagis eller skolan, eller när du behöver extra utrymme för din shopping, stora paket eller andra prylar.

Lådcyklen har fyra sittplatser för barn utrustade med Y-bälten, anti-tilt funktion och självjusterande TEKTRO skivbromsar på alla 3 hjul. Om du behöver en säker lastcykel med jämn och stabil bromsning - såväl som mycket dragkraft från en kraftfull BAFANG vevmotor, är Strömstad plus4 lådcykeln för dig!

Du får en modern lådcykel med en elmotor, med den senaste batteriet och motorteknik. Du får också en rad smarta, inbyggda säkerhetsfunktioner som garanterar att både du, dina små passagerare och all last kommer säkert och oskadd fram.

100%x180
TWS Dynamic 7-vxl Dam
TWS Dynamic är designad i Sverige för det svenska klimatet och kraven på komponenter av högsta kvalitet. Här får du en tydlig centerdisplay där du enkelt läser av bl.a. hastighet och batterikapacitet, styrstam som du snabbt och enkelt justerar (utan verktyg).
100%x180
Winora Sima N7 300
The Sima's low center of gravity makes for a safe, comfortable ride. The WINORA Sima N7 300 is the ideal companion for the city commuter who likes to bike in their spare time. The low-maintenance seven gear Nexus hub is conveniently operated using a smooth-action twist grip. Hydraulic calliper brakes from Magura bring you to a safe stop even in wet weather. The integrated back pedal brakes and extra comfortable geometry with low crossbar complete this perfect package.
100%x180
Winora Sinus Tria 08
Our Tria series offers Winora quality in a perfect everyday bike for those who want to return to riding with a little help from E-Power. If you want to experience the comfort of a modern E-Bike combined with speed, then you'll love the versatile WINORA Sinus Tria 8. The Shimano Acera gear hub allows you to climb steep hills with ease, while the finely tuned disc brakes allow you to stop comfortably at any moment. Not to mention; the Bosch Active Line Plus Motor is a reliable source of power for greater adventures.
100%x180
Winora Sinus Tria N7
Our Tria series offers Winora quality in a perfect everyday bike for those who want to return to riding with a little help from E-Power. With its high-quality equipment, the WINORA Sinus Tria N7 knows how to maximise biking fun. The Bosch Active Plus engine provides well-balanced, sporty support so you can attack even demanding tours with a smile on your face. The necessary comfort is provided by a package of integrated back pedal brakes, low-maintenance hub gears, and versatile Schwalbe Road Cruiser tyres.
100%x180
Winora Sinus Tria N7Eco
Our Tria series offers Winora quality in a perfect everyday bike for those who want to return to riding with a little help from E-Power. For all those who prefer the comfort of a back pedal brake but still want full braking power, the WINORA Sinus Tria N7 eco offers finely tuned, low maintenance calliper brakes from Magura. Together with low-maintenance hub gears and Bosch Active drive, you are always ready for spur-of-the-moment rides.
100%x180
Winther Shopping Alu 7vxl
Klassisk damcykel från Danmarks största cykelleverantör Winther. Shopping är en cykel med lätt aluminiumram och med lågt insteg. Dubbelbottnade fälgar gör att den blir stabilare. Shimano nexus 7 växlad och självklart fotbroms. Navdynamo för belysningen fram. Justerbar styrstam för att lättast finna den rätta sittställningen. Fastmonterad korg och lås är naturligtvis standard på denna modell.
100%x180
Winther Shopping Alu SE 3vxl
Klassisk damcykel från Danmarks största cykelleverantör Winther. Shopping är en cykel med lätt aluminiumram och med lågt insteg. Dubbelbottnade fälgar gör att den blir stabilare. Shimano Nexus 3 växlad och självklart fotbroms. Navdynamo för belysningen fram. Justerbar styrstam för att lättast finna den rätta sittställningen. Fastmonterad korg och lås är naturligtvis standard på denna modell.
100%x180
Winther Shopping Classic SE 3vxl
Klassisk damcykel från Danmarks största cykelleverantör Winther. Shopping är en cykel med lätt aluminiumram och med lågt insteg. Dubbelbottnade fälgar gör att den blir stabilare. Shimano Nexus 3 växlad och självklart fotbroms. Navdynamo för belysningen fram. Justerbar styrstam för att lättast finna den rätta sittställningen. Fastmonterad korg och lås är naturligtvis standard på denna modell.
100%x180
Winther Shopping Classic SE 7vxl
Klassisk damcykel från Danmarks största cykelleverantör Winther. Shopping är en cykel med lätt aluminiumram och med lågt insteg. Dubbelbottnade fälgar gör att den blir stabilare. Shimano nexus 7 växlad och självklart fotbroms. Navdynamo för belysningen fram. Justerbar styrstam för att lättast finna den rätta sittställningen. Fastmonterad korg och lås är naturligtvis standard på denna modell.